Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A megyei kórház közleménye koronavírus ügyben

2020. február 29. 12:11 // Forrás: Csolnoky Ferenc Megyei Kórház

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház, mivel tevékenységéből adódóan elkerülhetetlenül fertőző betegeket is kezelnie kell, természetesen folyamatosan számít ilyen betegek megjelenésére, felkészült akár súlyos, veszélyes esetek ellátására is. Minden munkafolyamatunkra jellemző kórokozók jelenlétének feltételezése, alapelv a kórokozómentes és kórokozó-ellenes működés (aszepszis, antiszepszis), rendelkezünk járványügyi válsághelyzet esetén alkalmazandó szabályzattal és cselekvési tervvel, a korábbi fenyegetések (SARS, MERS, H5N1 madárinfluenza, H1N1 influenza pandémia, ebola), is kellő szabályozottságot és felkészültséget eredményeztek kórházunkban.

Az új koronavírus terjedése kapcsán saját belső eljárásrendet vezettünk be és természetesen az országos tisztifőorvos által kiadott és folyamatosan frissülő eljárásrendnek is megfelelően működik.

A járvány jelenlegi szakaszában számítunk koronavírus fertőzéses beteg megjelenésére, amennyiben azonban ilyen gyanú - a gyanús eset definíciója a WHO által egységesen meghatározott - felmerül, az érvényes szabályozásnak megfelelően vizsgáljuk és továbbküldjük a kijelölt ellátóhelyre a beteget (nálunk csak a nem szállítható beteg maradna), miközben nem feledkezünk meg sem a megfelelő személyi védelemről, sem a társuló jelentési kötelezettségekről.

Ezidáig kórházunkban olyan beteg, aki megfelelt volna az érvényes eljárásrend "gyanús eset" meghatározásának, nem jelentkezett. Természetesen azonban, hogy amíg a vírus természetéről, a betegség pontos jellemzőiről viszonylag keveset tudunk, esetenként túlbiztosítunk és volt rá példa, hogy továbbküldtünk vizsgálatra olyan beteget, aki a definíciónak nem felelt meg, jobbnak láttuk ezt teszttel is igazolni.

Az általunk továbbküldött betegek vonatkozásában koronavírus fertőzés mindezidáig nem igazolódott.

 

Veszprém, 2020. február 28.

dr. Lippai Norbert főigazgató

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. tegnap 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.