Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Parádés győzelem a tavaszi nyitányon

2020. február 16. 11:56
Nehézségei ellenére is háromgólos győzelmet aratott a Telekom Veszprém U21 szombaton este a jó erőt képviselő Tata otthonában a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 12. fordulójában.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, korántsem volt könnyű helyzetben a hétvégi, tavaszi bajnoki rajt előtt a Gulyás-Ilics duó vezette másodosztályú férfi kézilabdacsapatunk, a Telekom Veszprém U21.

Kapcsolódó cikk
Sérüléshullám sújtja a „kis Telekomot” – Szűcs Bence visszatért Balatonfüredre
Sajnálatos módon több sebből is vérzik városunk „fiatalabbik”, másodvonalbeli férfi kézilabdacsapata, a Telekom Veszprém U21. A hétvégi tavaszi nyitány előtt az egyesület utánpótlás szakmai igazgatójával, a „kis Telekom” vezetőedzőjével, Gulyás Péterrel beszélgettünk.

"Megfogyva bár, de törve nem" – bizonyára ezzel a mottóval szálltak harcba szombaton este Hornyák Bencéék a vendéglátó Tata otthonában, a 12. fordulóban. Míg a Telekom U21 a tizenkét csapatos bajnokság hetedik helyén telelt, addig a Tata a dobogó harmadik fokán várta a szezont: nem várt egyszerű feladat a veszprémiekre.

Abszolút motiváltan, jól kezdte a mérkőzést a bakonyi együttes: nem hagyta ellépni magától a hazai együttest (10. perc: 5-4). Mind támadásban, mind védekezésben kimagasló teljesítményt nyújtottak a Telekom fiataljai, ami odáig vezetett, hogy a 27. minutumban át is vették a vezetést (10-11). Sőt, a szünetig még fokozni is sikerült előnyüket Palasics Kristóféknak (félidő: 11-13).

 (archív fotó) (archív fotó)

A második játékrészt olyannyira motiváltan kézilabdáztak Gulyás Péter tanítványai, hogy Melnyicsuk megvillanása után már ötgólos fórnak örvendhettek (36. perc: 11-16). A tataiak próbálkozhattak bármivel, úgy tűnt, hogy a piros mezeseket ezúttal nem lehet kizökkenteni (50. perc: 18-23). A profi mentalitás pedig végül meg is hozta a gyümölcsét: a Telekom U21 parádés, háromgólos győzelmet aratott (végeredmény: 24-27).

A bajnokság soron következő fordulójában igazi parázs derbi vár a veszprémi fiatalokra. Jövő szombaton, 11.00 órás kezdéssel a városi nagy rivális, listavezető VKKFT kézilabdázóival kell majd farkasszemet nézniük. A Tüzér utcai DEVM Sportcsarnokban rendezendő összecsapásra a belépés díjtalan lesz.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 12. forduló:
Tatai AC–Telekom Veszprém U21 24-27 (11-13)
Tata, Güntner Aréna, 350 néző. Vezette: Bába, Horváth P.
A Tata legeredményesebb góldobója: Győrffi 4. Edzőik: Sibalin Jakab és Márton Ádám.
A Telekom U21 góldobói: Hornyák 7 (3/2), Dobi 6, Melnyicsuk 4, Bodor 4, Sisa 4, Gombai 2. Edzőik: Gulyás Péter és Momir Ilics.
Hétméteresek: 6/3, ill. 3/2.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc.


Így értékelte a látottakat

Gulyás Péter, a Telekom Veszprém U21 vezetőedzője: – Jó mérkőzést játszottunk, gratulálok a srácoknak! A védekezéssel abszolút elégedett voltam, támadásban is csináltunk szép dolgokat. Ezzel a mentalitással kell folytatnunk a munkát.

Simon Dani
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. ma 23:47 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.