Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Új elnökséggel támogatja a székelyeket a KDNP

2020. február 13. 11:56
Új elnökséggel működik és a nemzeti régiók ügyében zajló aláírásgyűjtés mellé áll a veszprémi KDNP.

A Kereszténydemokrata Néppárt veszprémi szervezete tavaly év végén választotta meg új elnökségét, melyet Halmay György irányít. Az elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján a párt helyi működésével kapcsolatban elmondta: a keresztény, konzervatív értékek életben tartásához proaktivitásra van szükség a párt tagjai, támogatói, a nézeteiket osztó emberek részéről. Ezért is választották mottójukul: “a gonosz győzelméhez elegendő, hogy a jó emberek ne csináljanak semmit.” Állhatatosan ki kell tartani a keresztény értékek és a magyar nemzeti kultúra mellett, amikor ezek létjogosultságát megkérdőjelezik. 

Halmay György és Halmay GáborHalmay György és Halmay Gábor

Az új elnökség egyik első lépéseként a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett európai polgári kezdeményezés mellé áll. A kezdeményezés lényege, hogy a nemzetiségi régiók közvetlen támogatáshoz juthassanak az Európai Uniótól. Erre azért lehet szükség, mert a kezdeményezők szerint Romániában a döntően magyarlakta területek kevésbé férnek hozzá az uniós forrásokhoz, fejlődésük elmarad a környező térségektől. 

Ahhoz, hogy kezdeményezés napirendre kerülhessen, 11 tagállamból összesen egymillió aláírásra van szükség – a Székely Nemzeti Tanács múlt heti tájékoztatása szerint addig mindössze hatvanezren szignózták az íveket, a hátralévő kevesebb mint 90 nap alatt még 940 ezer támogatót kellene találni. Ezt segítené a veszprémi KDNP azzal, hogy a város hivatalos támogatását kérik a február végi közgyűlésen. Halmay Gábor, a párt önkormányzati képviselője elmondta: abban bíznak, hogy ha a város hivatalosan is a kezdeményezés mellé áll, sokan bátrabban adják nevüket a kezdeményezéshez – illetve azt is kérik a polgármestertől, hogy testvérvárosainknál is járjon közbe az ottani aláírásgyűjtés érdekében.

*

A kezdeményezést az alábbi felületen lehet online is aláírni:

https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Megalakult a Patrióták Európáért EP-frakciója Megalakult a Patrióták Európáért EP-frakciója Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába. Céljuk, hogy változást hozzanak az európai uniós politikában - jelentette be Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően hétfőn. 2024. július 8. 16:36 Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője az új brit miniszterelnök Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője az új brit miniszterelnök Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője az Egyesült Királyság miniszterelnöke, miután a Labour választási győzelme után III. Károly király pénteken felkérte az új kormány megalakítására. 2024. július 5. 15:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.