Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Új elnökséggel támogatja a székelyeket a KDNP

2020. február 13. 11:56
Új elnökséggel működik és a nemzeti régiók ügyében zajló aláírásgyűjtés mellé áll a veszprémi KDNP.

A Kereszténydemokrata Néppárt veszprémi szervezete tavaly év végén választotta meg új elnökségét, melyet Halmay György irányít. Az elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján a párt helyi működésével kapcsolatban elmondta: a keresztény, konzervatív értékek életben tartásához proaktivitásra van szükség a párt tagjai, támogatói, a nézeteiket osztó emberek részéről. Ezért is választották mottójukul: “a gonosz győzelméhez elegendő, hogy a jó emberek ne csináljanak semmit.” Állhatatosan ki kell tartani a keresztény értékek és a magyar nemzeti kultúra mellett, amikor ezek létjogosultságát megkérdőjelezik. 

Halmay György és Halmay GáborHalmay György és Halmay Gábor

Az új elnökség egyik első lépéseként a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett európai polgári kezdeményezés mellé áll. A kezdeményezés lényege, hogy a nemzetiségi régiók közvetlen támogatáshoz juthassanak az Európai Uniótól. Erre azért lehet szükség, mert a kezdeményezők szerint Romániában a döntően magyarlakta területek kevésbé férnek hozzá az uniós forrásokhoz, fejlődésük elmarad a környező térségektől. 

Ahhoz, hogy kezdeményezés napirendre kerülhessen, 11 tagállamból összesen egymillió aláírásra van szükség – a Székely Nemzeti Tanács múlt heti tájékoztatása szerint addig mindössze hatvanezren szignózták az íveket, a hátralévő kevesebb mint 90 nap alatt még 940 ezer támogatót kellene találni. Ezt segítené a veszprémi KDNP azzal, hogy a város hivatalos támogatását kérik a február végi közgyűlésen. Halmay Gábor, a párt önkormányzati képviselője elmondta: abban bíznak, hogy ha a város hivatalosan is a kezdeményezés mellé áll, sokan bátrabban adják nevüket a kezdeményezéshez – illetve azt is kérik a polgármestertől, hogy testvérvárosainknál is járjon közbe az ottani aláírásgyűjtés érdekében.

*

A kezdeményezést az alábbi felületen lehet online is aláírni:

https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.