Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Nem kell fát vágni ahhoz, hogy valaki igazi férfi legyen

2020. február 5. 20:27
Nem először lesz a vendége a veszprémi Házasság Hete programsorozatnak Bedő Imre, viszont az garantált, hogy az érdeklődők most is hallhatnak újat a Férfiak Klubjának alapítójától. Hogy milyen ember rejtőzik a név mögött, azt most megismerhetik.

Bemutatjuk Bedő Imrét, egy befektetési bank közgazdász szakemberét, iparvállalati csúcsvezetőt és azt az embert, aki saját vállalkozását is a csúcsra juttatta. És bemutatjuk Bedő Imrét, a Férfiak Klubjának alapítóját, férfimotivációs trénert, férjet, apát.

Romantikus regénybe illő élettörténete van, ám a hollywood-i sztori helyett Bedő Imre a mai napig két lábbal áll a földön.

Ő maga Erdélyből származik értelmiségi családból. Állítása szerint már ekkor, fiatalként megfogalmazódott benne, hogy ha a sors neki valamivel jobb életet szánt, akkor kötelessége visszaadni ebből nem csak a családja, hanem tágabb értelemben az emberek felé is.

Bedő Imre a tavalyi Házasság Hetén VeszprémbenBedő Imre a tavalyi Házasság Hetén Veszprémben

Közgazdászként is azt a kérdést vizsgálta, hogy képes-e az ember egymaga társadalmi szintű pozitív változásokat elérni akkor, ha mindent belead a cél érdekében.

Ennek a szellemében alapította meg a Férfiak Klubját és kezdett el előadásokat tartani, könyvekben publikálni gondolatait, mára pedig csak a közösségi médiában több, mint 150.000-es követőtábora van.

De miért pont „a férfi”?

Amikor 2013-ban életre hívta a Férfiak Klubját összefogást hirdetett az erkölcsi alapok megerősítése érdekében, olyan közösség létrehozását álmodta meg, amely megerősíti a férfi-nő szövetséget, ezáltal a család alapjait.

Magvas gondolatok mentén szerveződött, ám Bedő Imre mindezt a gyakorlati életbe is átfordítja, és előadásain elárulja a praktikákat.

Saját állítása szerint az egyik legnagyobb probléma a XXI. században, hogy a férfiak kivonulnak a világépítésből. Javában csak munkahelyeiken vannak jelen, hiszen a pénzteremtés vált a férfi identitás meghatározójává, ezt pedig egyszerű örömszerzésekre fordítják. A családépítés, vagy pusztán saját környezetük építése a háttérben marad.

Önmagában elég sötétnek látszik ez a világkép, de Bedő Imre szerint mindez könnyen javítható, a felelősségvállalás tanulható. Ma már nem kell hideg téli estéken feltétlen fát vágnia a férfiaknak, nem a túlélésért kell küzdeni. Ugyanakkor az eltökéltség, határozottság olyan tulajdonságok, amelyek 100 éve és ma is jellemezhetnék a férfiakat.

A félreértések elkerülése érdekében nem nagyapáink korát hozná vissza, csak felélesztené azokat az eszméket és értékeket, amelyek azt a kort is jellemezték.

Bedő Imre a Házasság Hete során február 13-én tart előadást az egyetem aulájában 17 órától Őszinteség a párkapcsolatban címmel. Nem csak férfiaknak, nem csak családosoknak, nem csak felnőtteknek, hanem minden érdeklődőnek, akik megismernék ezt az értékközpontú, ám ugyanannyira gyakorlatias gondolkodásmódot.

vehir.hu
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.