2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Nem kell fát vágni ahhoz, hogy valaki igazi férfi legyen

Nem először lesz a vendége a veszprémi Házasság Hete programsorozatnak Bedő Imre, viszont az garantált, hogy az érdeklődők most is hallhatnak újat a Férfiak Klubjának alapítójától. Hogy milyen ember rejtőzik a név mögött, azt most megismerhetik.

Bemutatjuk Bedő Imrét, egy befektetési bank közgazdász szakemberét, iparvállalati csúcsvezetőt és azt az embert, aki saját vállalkozását is a csúcsra juttatta. És bemutatjuk Bedő Imrét, a Férfiak Klubjának alapítóját, férfimotivációs trénert, férjet, apát.

Romantikus regénybe illő élettörténete van, ám a hollywood-i sztori helyett Bedő Imre a mai napig két lábbal áll a földön.

Ő maga Erdélyből származik értelmiségi családból. Állítása szerint már ekkor, fiatalként megfogalmazódott benne, hogy ha a sors neki valamivel jobb életet szánt, akkor kötelessége visszaadni ebből nem csak a családja, hanem tágabb értelemben az emberek felé is.

Bedő Imre a tavalyi Házasság Hetén VeszprémbenBedő Imre a tavalyi Házasság Hetén Veszprémben

Közgazdászként is azt a kérdést vizsgálta, hogy képes-e az ember egymaga társadalmi szintű pozitív változásokat elérni akkor, ha mindent belead a cél érdekében.

Ennek a szellemében alapította meg a Férfiak Klubját és kezdett el előadásokat tartani, könyvekben publikálni gondolatait, mára pedig csak a közösségi médiában több, mint 150.000-es követőtábora van.

De miért pont „a férfi”?

Amikor 2013-ban életre hívta a Férfiak Klubját összefogást hirdetett az erkölcsi alapok megerősítése érdekében, olyan közösség létrehozását álmodta meg, amely megerősíti a férfi-nő szövetséget, ezáltal a család alapjait.

Magvas gondolatok mentén szerveződött, ám Bedő Imre mindezt a gyakorlati életbe is átfordítja, és előadásain elárulja a praktikákat.

Saját állítása szerint az egyik legnagyobb probléma a XXI. században, hogy a férfiak kivonulnak a világépítésből. Javában csak munkahelyeiken vannak jelen, hiszen a pénzteremtés vált a férfi identitás meghatározójává, ezt pedig egyszerű örömszerzésekre fordítják. A családépítés, vagy pusztán saját környezetük építése a háttérben marad.

Önmagában elég sötétnek látszik ez a világkép, de Bedő Imre szerint mindez könnyen javítható, a felelősségvállalás tanulható. Ma már nem kell hideg téli estéken feltétlen fát vágnia a férfiaknak, nem a túlélésért kell küzdeni. Ugyanakkor az eltökéltség, határozottság olyan tulajdonságok, amelyek 100 éve és ma is jellemezhetnék a férfiakat.

A félreértések elkerülése érdekében nem nagyapáink korát hozná vissza, csak felélesztené azokat az eszméket és értékeket, amelyek azt a kort is jellemezték.

Bedő Imre a Házasság Hete során február 13-én tart előadást az egyetem aulájában 17 órától Őszinteség a párkapcsolatban címmel. Nem csak férfiaknak, nem csak családosoknak, nem csak felnőtteknek, hanem minden érdeklődőnek, akik megismernék ezt az értékközpontú, ám ugyanannyira gyakorlatias gondolkodásmódot.

vehir.hu

További cikkek

Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba – becenevén Cyla – már harmadik alkalommal indult országos turnéra, rendszerint telt házas előadásokat tart. A Veszprémbe is ellátogató népszerű modellügynök személyes sztorijai sokakat érdekel, hiszen humorral, rendkívül szórakoztatóan tálalja történeteit. Az Instagram sztárja naponta bejelentkezik a követőinek, mesél, s fontos számára, hogy értéket közvetítsen. Nincs nap, hogy ne szólítaná meg közönségét – el is várják tőle. Nagyképűségről, önmagunk felvállalásáról, elitizmusról és a modell szakma változásáról is beszélgettünk.
'Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem'
'Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem'
Zana Zoltán, vagy ismertebb nevén Ganxsta „Döglégy” Zolee a péntek esti, Kartellel közös veszprémi koncertjük előtt adott egy igazán őszinte interjút a Vehírnek. Coelho-i magasságokba ugyan nem repültünk, de Zolee végig önazonos maradt, és kendőzetlenül beszélt a magánéletéről és karrierjéről egyaránt.
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
A Veszprémi Petőfi Színház VI. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja a 10. Színházi Olimpia együttműködésével várja látogatóit április 20-23. között. A Magyarországon megrendezendő olimpiához a Kabóca Bábszínház is erős programmal csatlakozik.
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Meghosszabbított jelentkezési határidővel várják a fiatal versenyzőket az idei nyár legjelentősebb tánceseményére, a veszprémi Hungarian Ballet Grand Prix-re. A 7-18 éves balettnövendékek klasszikus és kortárs balett-versenyszámokban, pre-competitive, junior és youth kategóriában mérhetik össze a tudásukat. A verseny zsűrijének elnöke Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balettintézet igazgatója, a tagok pedig a hazai és nemzetközi táncélet elismert szakemberei. A szervezők a világ minden tájáról várják a versenyzőket, a legjobb teljesítményt nyújtó táncosok pedig a Junior Grand Prix és a Youth Grand Prix díjakat nyerhetik el.
Élő passiójátékot tartanak Veszprémben
Élő passiójátékot tartanak Veszprémben
A Veszprémi Főegyházmegye szervezésében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, 2023. április 2-án Virágvasárnap, első ízben, hagyományteremtő szándékkal élő passiójátékot mutatnak be Veszprémben, a Séd patak völgyében.