Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szétkapja a szél a várost

2020. február 4. 13:47
Veszprém több pontján is problémákat okoz a viharos szél kedden.

Leszakadt a forgalomirányító lámpa a nyolcas út elkerülő szakaszán, az almádi kereszteződésben. A forgalmat rendőrök irányítják, a műszaki mentésben a katasztrófavédelem egységei is részt vesznek.

A belvárosban sem jobb a helyzet: a szél megbontotta a Bagolyvár utcai LED-falat, így a Jutasi út vásárcsarnok–buszpályaudvar csomópontjánál is rendőrök irányítják a forgalmat. 

A viharos széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs riasztást adott ki megyénk teljes területére. Mint írták, "a legerősebb széllökések általában 70-100 km/h között várhatók, de a front mentén átmenetileg a Dunántúlon 100-120 km/h-s széllökés is kialakulhat a déli órák környékén. A front mögött a délutáni órákban a hegyvidéki részeken, valamint az északnyugati szélre érzékeny szélcsatornás részeken (kiemelten a Dunántúli-középhegység tágabb környezetében) 100-120 km/h közötti széllökések is lehetnek".

A viharos szél nemcsak Veszprémben, de a megye több pontján is pusztít: Veszprém megyében, Nemesszalókon, a Kossuth utcában egy huszonöt méteres fenyő elektromos vezetékre dőlt, ágai egy személyautóra is rászakadtak. A pápai hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Olaszfalunál a 82-es főútra dőlt egy fa, a zirci önkormányzati tűzoltók kézi erővel megszüntették a forgalmi akadályt. Balatonrendesen egy fa a 71-es útra dőlt, teljesen elzárta az úttestet, a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.