Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Bemutatjuk Arany Timit, a Dal 2020 veszprémi döntősét

2020. január 30. 12:32
Bár a Dal 2020 győztese idén nem indul az Eurovízión, a 30 fős mezőnyben mégis a legkülönfélébb hazai zenészek sorakoztak fel. Közöttük a veszprémi Arany Timi is, aki a két évvel ezelőtti tehetségkutatóhoz képest egy megújult, kivirult zenészként tűnik fel újra. Vele találkoztunk és beszélgettünk a közelgő dalverseny előtt.

Ha Svédországot az európai popzene bölcsőjének nevezzük – márpedig nevezhetjük, hiszen olyan zenekarok indultak északról, mint az ABBA, Ace Of Base, Roxette, Avicii – akkor kis túlzással Veszprém a magyar popzene fővárosa is lehetne. A már országosan jegyzett veszprémi zenészek mellett időről időre felbukkannak olyan tehetséges előadók, akik szintén a Királynék városában kezdték el zenei szárnypróbálgatásaikat.

Két évvel ezelőtt Süle Zsolt például A Dal döntőjéig menetelt Zöld a május című szerzeményével, idén pedig újabb veszprémi énekes mutatkozhat be az ország egyik legnagyobb dalversenyében.

Arany Timi neve az X-Faktorból lehet ismerős, a fiatal veszprémi lány még 2018-ban indult a tehetségkutatóban, ahol Gáspár Laci mentoráltjaként egészen a negyedik helyig jutott.

Azóta eltelt sok idő, Timi viszont nem tűnt el a fiatal popzenészekre oly veszélyes zenei süllyesztőben, sőt saját szerzeményével, a Hurrikán című dallal bejutott az idei Dal 30 fős mezőnyébe.

Az énekesnővel Veszprémben találkoztunk és jártuk végig karrierje fontosabb lépcsőfokait.

A még mindig csak húszéves énekesnő zenei tehetségét először a Csermák Antal Zeneiskolában bontogatta, általános iskolájában pedig szinte nem volt olyan iskolai ünnepség, ahol ne állt volna a színpadra énekével – emlékszik vissza a veszprémi gyerekkorára.

Bár jó pár éve elköltöztem Budapestre, mindig örömmel jövök haza és mindig találok valami újdonságot a városban, amire rácsodálkozhatok, ami megváltozott és ezt nagyon jó látni. Imádom Veszprémet, az Utcazenét, a kézilabdát, büszke vagyok az Európa Kulturális Főváros címre, egyszóval ízig-vérig veszpréminek érzem magam továbbra is.

Arany Timi nevét egy tehetségkutatóban ismerte meg az ország, ő viszont a műsor után a saját útját kezdte el járni. A megmérettetésekre inkább lehetőségként tekint, amiket a sors adott neki, ezzel együtt megtanult türelmesen várni is, nem pedig beleugrani egyből az ingoványosba.

Valami ilyesmi történt vele az X-Faktor után is. Timi elmondta nekünk, hogy a tehetségkutató után szüksége volt egy kis nyugalomra, hogy összeszedje gondolatait, rendezze érzéseit, ezután pedig nekiállt saját zenéinek, amelyek közül a legfrissebb, a Hurrikán bejutott A Dal 2020 döntőjébe is.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. ma 14:15 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.