Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ligetvári szerint az ismeretlenség volt a kéziválogatott fegyvere

2020. január 27. 9:16 // Forrás: m4sport.hu
Ligetvári Patrik szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott az ismeretlenségével tudta meglepni az ellenfeleket a vasárnap véget ért Európa-bajnokságon. A csapat fiatal játékosai számára pedig a minél több nemzetközi rutin megszerzése a legfontosabb feladat a 2022-es, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságig.

A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, illetve az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportgyőztesként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol legyőzte Szlovéniát, és kikapott a legutóbbi két világbajnokságon egyformán ezüstérmes Norvégiától, valamint Svédországtól és Portugáliától. Így a kilencedik helyen végzett és nem vehet részt olimpiai selejtezőtornán, azaz lemarad a tokiói nyári játékokról. Az Eb-t a címvédő spanyol válogatott nyerte.

Meglepetést tudtunk okozni saját magunknak és az országnak a csoportgyőzelemmel

– mondta Ligetvári Patrik az M4 Sport hétfő reggeli Sporthíradójában.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Nagyon nehéz dolgunk volt, mert nagyon komoly ellenfelekkel játszottunk. Próbáltunk mindent beleadni és azt játszani, amit megbeszéltünk az edzőinkkel. Ez jól is sikerült, amíg volt energiánk és bírtuk, addig küzdöttünk és hajtottunk. Nagyon büszke vagyok az összes csapattársamra, öröm volt egy ilyen fiatalos csapatban játszani.

A spanyol Logrono La Rioja balátlövője hozzátette, hogy a szövetség ugyan nem támasztott elvárást a válogatottal szemben, a játékosoknak saját magukkal szemben voltak elvárásaik, amelyeket teljesítettek is.

Nekem az, hogy megmutassam, támadásban minél többet tudok a pályán tölteni, és minimalizáljam azokat a hibákat, amiket vétettem. Ezt hellyel-közzel meg is sikerült valósítanom, a többiekkel együtt jó játékot tudtunk nyújtani minden mérkőzésen, még azokon is, amiket vereséggel zártunk. A saját magunk számára előírt célokat elértük. Az olimpiai kvalifikációt nem sikerült elérni, pedig egy karnyújtásnyira volt, de az még nagyobb meglepetés lett volna.

Ligetvári szerint az Európa-bajnokság első szakaszában az volt a magyar válogatott kulcsfegyvere, hogy senki nem ismerte a csapatot.

Egyedül a csehek elleni nyilvános meccsből tudtak ránk felkészülni. Sok olyan fiatal játékosunk volt, akiből az ellenfél kapusai, játékosai nem tudtak felkészülni, mert a magyar bajnokságban játszanak és nincs róluk videóanyag. Nagy Bence vagy Győri Mátyás meglepetést tudtak okozni, ezek a srácok képesek arra, hogy ugyanezt folytassák vagy még magasabb szinten.

Kapcsolódó cikk
Bánhidi Bence lett a torna legjobb beállója
Bánhidi Bence, a magyar válogatott beállója bekerült az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába.

Ha félidőben esetleg az ellenfél vezetett egy-két góllal, akkor azt mondta az edzői stáb, hogy menjünk, csináljuk a dolgunkat, ne legyünk elkeseredve

 – mondta az átlövő azzal kapcsolatban, hogy a magyar csapat többször is a második játékrészben fordított.

Aki egy kicsit szomorkásabban vagy mérgesebben ment be az öltözőbe, annak azt mondták, hogy nevess, mert ha szomorkodsz, akkor nem tudod kijavítani a hibáidat. Csináltuk, amit az edzők kértek, volt egy-két taktikai húzásuk, azt próbáltuk megcsinálni, be is jött, mert mindenki hallgatott az edzői stábra és mi is megosztottuk a véleményünket egymás között.

Ligetvári szerint a megfiatalított magyar válogatott ütőképes lehet a 2022-es, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra, ehhez viszont minél több nemzetközi rutint kell szerezni.

Most elkezdtük az építkezést, szerintem jó csapatot tudunk majd előhúzni 2022-ben. Nagyon nagy élmény lesz, tegnap voltam kint a pólódöntőn, nagyon örültem annak, hogy a srácok hazai közönség előtt Európa-bajnokságot nyertek. Nekünk is felemelő érzés lesz hazai közönség előtt játszani. Most mi voltunk az egyik csapat, amelyiknek a legkevesebb volt a nemzetközi rutinja. Ezen lehet javítani, azon leszünk, hogy minél több nemzetközi rutint szerezzünk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.