Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

A norvégok Izlandot is legyőzték, a magyaroknak egy pont kell

2020. január 21. 20:09 // Forrás: MTI
Norvégia 31-28-ra legyőzte Izland csapatát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, a magyar érdekeltségű malmői csoportban, ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatottnak a hátralévő két mérkőzésén egy pontot kell szereznie a továbbjutáshoz.

A legutóbbi két világbajnokságon egyaránt ezüstérmes norvégok 7-0-s sorozattal kezdték a meccset, és a szünetben is hét találattal vezettek. A második félidőben az izlandiak remek védekezésükre alapozva felzárkóztak három gólra, de az egyenlítésre nem volt esélyük.   

A norvégok továbbra is százszázalékosak, a hatodik mérkőzésüket nyerték meg a tornán. A délutáni és a kora esti találkozókon eldőlt, hogy Szlovénia biztosan ott lesz a stockholmi döntő hétvégén, ahol az elődöntőket és a helyosztókat rendezik, illetve kijutott az áprilisi olimpiai selejtezőtornára is.   

Ezeken - így az ötkarikás játékokon sem - az izlandiak biztosan nem vehetnek részt, a magyaroknak viszont még van rá esélyük, ehhez a kedden (ma) 20.30-kor kezdődő Svédország elleni, valamint a szerdán 16 órakor kezdődő Portugália elleni találkozón összesen egy pontot kell szerezniük.   

Eredmények, középdöntő, 3. forduló, II. csoport:
Norvégia-Izland 31-28 (19-12)

korábban:
Szlovénia-Portugália 29-24 (14-15)

később:
Magyarország-Svédország 20.30

A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikak pedig az ötödik helyért játszhatnak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.