Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bombaelhárítóból bombázó lett Ligetvári Patrik

2020. január 20. 19:47 // Forrás: Szalay Péter – SzPress Sporthírszolgálat
A spanyolországi légióskodás még jobb kézilabdázót faragott a jövő hónapban a 24. születésnapjához érkező Ligetvári Patrikból, akit a Telekom Veszprém adott kölcsön a spanyol Ademar Leónnak.

Szembetűnő az Európa-bajnokságon, hogy a diadalt diadalra arató magyar válogatott erőssége már nem csak a bombaelhárításban, azaz a védekezésben tűnik ki a teljesítményével, hanem a látványos és védhetetlen bombalövéseivel is.

Kapcsolódó cikk
Balogh Zsolt: szerénynek kell maradni
A jobbátlövő Balogh Zsolt szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak továbbra is szerénynek kell maradniuk az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mert csak akkor lehetnek sikeresek a következő mérkőzéseken is.

Ligetvárit a keddi, Svédország elleni újabb nehéz mérkőzés előtt érte el telefonon az SzPress Hírszolgálat.

Nagy László – még csapattársaként – nem is olyan régen úgy emlegette, mint a veszprémi védelem leendő erős bástyáját. Vasárnapi hat sikeres átlövése és a korábbi Eb-mérkőzések is azt bizonyították, hogy egyre több a haszna a támadások befejezésében. A „kikölcsönzés”, azaz a spanyolországi légióskodás változtatta meg, vagy az a szerep, amit a mostani szakvezetéstől kapott? – hangzott a Hírszolgálat első kérdése.

Egyértelmű, hogy az elmúlt hónapokban egyre jobbnak és magabiztosabbnak éreztem magam, és remélem, hogy tudok még a mostaninál is jobban játszani. A válogatottban azt a feladatot igyekszem a lehető legjobban teljesíteni, amit rám szabnak. Kifejezetten jót tesz nekem és a társaimnak, hogy a szakvezetés nem vár el tőlünk többet, mint amennyit tudunk, bíznak bennünk, így talán ki tudjuk hozni magunkból a maximumot.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

Egyre többen állítják, hogy ez a 25 éves átlagéletkorú magyar válogatott a második félidei kihomorítások specialistája, aminek bizonyára több oka is van. Lehet titokról beszélni?

Igazából nincs titok, komplex erőnléti program szerint dolgozunk, kiváló a szakmai stábunk, nincs feszültség, csak tartás a játékosokban és erős összetartás közöttünk. A „vezérkar”, azaz Gulyás István szövetségi kapitány, Chema Rodriguez edző, Nagy László csapatmenedzser, valamint Porobic Haris kapusedző a szünetekben eddig mindig arra helyezte a hangsúlyt, hogy azt csináljuk, amit megbeszéltünk, egy-két apróságra fölhívták a figyelmünket, de a legfontosabb tanácsuk rendre az volt, hogy higgyünk magunkban, minimalizáljuk a hibák számát, de azt is érezzük, hogy nagyon bíznak bennünk.

Csapattársai közül többen úgy nyilatkoztak, hogy ez most egy olyan csapat, amelynek a legjobb négy között a helye, vagy talán… Mit vár a Svédország és a Portugália elleni mérkőzésektől, másfelől: van még elegendő erőtartalék a játékosokban a további csatákhoz?

Kapcsolódó cikk
Egy újabb győzelem olimpiai selejtezőt érhet a magyaroknak
Amennyiben a várakozásokon felül szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott még egy mérkőzést nyer az Európa-bajnokság középdöntőjében, jó esélye van kijutni az áprilisi olimpiai selejtezőtornára.

Egyelőre csak a Svédország elleni találkozóval foglalkozunk – hangsúlyozta Ligetvári -, azon dolgozunk a szünnapon, hogy regenerálódjunk, és taktikailag is fölkészüljünk. Lépésről-lépésre haladunk, így most csak a keddi mérkőzés jár a fejünkben.

Hat évvel ezelőtt U18-as Eb-ezüstérmes csapatban szerepelt. Akad még más valaki a mostani Eb-csapatban, akivel akkor együtt harcolt és csodálatos eredményt ért el?

Rajtam kívül Győri Mátyás és Bartók Donát, illetve a most sérült Juhász Ádám, de Nagy Bence is ezt az „évjáratot” képviseli.

Másodszor adta kölcsön a Veszprém, először a Balatonfürednek, aztán a Leónnak. Szívesen maradna még egy évet Spanyolországban, vagy jönne mielőbb vissza Veszprémbe?

Most az Európa-bajnokság és a válogatott a legfontosabb, január 26-ig más nem számít

– hangsúlyozta Ligetvári Patrik.

Forrás: Szalay Péter – SzPress Sporthírszolgálat

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.