2021. április 12.
//
Gyula névnap

Elhunyt Szabó József

2019. december 13. 16:38
December 13-án, életének 76. évében elhunyt Szabó József, a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség „örökös tagja”.

Mély fájdalommal és megrendüléssel számolt be pénteken közösségi oldalán a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség, hogy emblematikus alakja, Szabó József „Cubi” méltósággal viselt betegsége után december 13-án elhunyt. Temetéséről és búcsúztatásáról később intézkednek.

Szabó József (1944-2019) - Fotó: VMKSZSzabó József (1944-2019) - Fotó: VMKSZ

A korábbi játékvezető és versenybíró 1975 óta tevékenykedett a sportágban hazai és nemzetközi színtéren. Kapusként kezdte játékospályafutását, majd 1978-ban NB II-es játékvezetői minősítést szerzett. 1980 óta számos I. osztályú mérkőzés játékvezetője volt, illetve a nemzetközi „B” keret tagja lett 1983-ban.
Sportszakmai munkássága során 1980-tól 2000-ig a játékvezetés mellett a Megyei Kézilabda Szövetség életében is aktívan részt vett, mint a szövetség főtitkára és a Játékvezető Bizottság elnöke. Több sportversenyt is szervezett, mint például az utánpótlást megmozgató Dunántúli Serdülő Kupát és emellett játékvezetői tanfolyamokat is koordinált.
Irigylésre méltó gyakorlati tudását, szakmai felkészültségét nyugdíjba vonulását követően a nyári időszakban a strandkézilabda versenyeken is kamatoztatta

– olvasható a megyei szövetség egy korábbi cikkében.

vehir.hu

További cikkek

A bronzért csatázhat a Veszprémi KKFT
A bronzért csatázhat a Veszprémi KKFT
A Veszprémi KKFT húszgólos vereséget szenvedett a Szeged ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi elődöntőjében Szigetszentmiklóson. A Tombor-csapat hétfőn a Füreddel csatázhat a bronzért, míg a döntőben a Telekom a Szegeddel csap majd össze.
A „nagy Veszprém” már döntős
A „nagy Veszprém” már döntős
A huszonhétszeres kupagyőztes Telekom Veszprém végig összpontosítva rendkívül könnyed, fölényes győzelmet aratott a Balatonfüred ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi elődöntőjében Szigetszentmiklóson.
Ifjú titánok és veteránok az Építők ellen
Ifjú titánok és veteránok az Építők ellen
A kézilabda Bajnokok Ligájának négyes döntőjét idén is elérni igyekvő Telekom Veszprémnek a francia lesz a következő ellenfele. Faluvégi Rudolf, a 2018-ban BL-ezüstérmes francia együttes korábbi játékosa, úgy gondolja, hogy a Nantes „oda-vissza” verhető, de a meglepetés lehetőségét sem zárja ki.
A BFKA Veszprém megállíthatatlan!
A BFKA Veszprém megállíthatatlan!
Momir Ilics csapata három góllal verte a győri ETO-SZESE együttesét pénteken a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának negyedik fordulójából elhalasztott mérkőzésen.
Egymással küzdenének a veszprémi csapatok a kupadöntőben
Egymással küzdenének a veszprémi csapatok a kupadöntőben
A Telekom Veszprém csapatkapitánya, Lékai Máté és a Veszprémi KKFT irányítója, Éles Benedek egyaránt abban bízik, hogy a kézilabda Magyar Kupa fináléjában egymással kell majd szembenézniük. Ám addig még mindkét együttesre kemény ütközet vár az elődöntőben.