2020. január 27. // Angelika névnap

Gumicukros lájkokkal segítettek a rászoruló családoknak

Lájkok alapján 5555 zacskó gumicukrot adományozott a Haribo a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek.

November elején hirdette meg a nemesvámosi székhelyű Haribo közösségi médiás kampányát, melynek lényege az volt, hogy a már félrerakott 555 zacskó gumicukor mellé minden tizedik like és megosztás után, mely egy bizonyos posztra érkezett, még egyet hozzáadtak. A kéthetes kampány alatt 5000 zacskónyi like érkezett a posztra, így összesen 5555 zacskó gumimacit adományoztak a Veszprém Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek, hogy az a megfelelő helyre juttassa őket.

Porga Gyula polgármester, a családsegítő intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána és Perjés Ákos, a Haribo ügyvezető igazgatója a december 3-i adományátadó sajtótájékoztatójánPorga Gyula polgármester, a családsegítő intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána és Perjés Ákos, a Haribo ügyvezető igazgatója a december 3-i adományátadó sajtótájékoztatóján

A nagyjából másfél raklapnyi gumicukrot kedd délután adták át a rászoruló családoknak a családsegítő szolgálat épületében. Perjés Ákos, a HARIBO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondása szerint kiemelkedő feladatuknak tartják, hogy törődjenek a környezetükben élőkkel. „Elkötelezettek vagyunk a társadalmi felelősségvállalás iránt, ezért különböző alkalmakkor gumicukorka adományokkal támogatjuk a helyi családokat, szervezeteket. Az idei évben közösen sikerült felhívni a figyelmet arra, hogy vannak olyan családok és gyermekek a környezetben, akikhez nem biztos, hogy eljut édesség az ünnepi időszakban”- mondta. A jótékonysági akciójuk 250 000 Facebook felhasználót ért el országosan.

Porga Gyula polgármester az adományok átadásakor úgy fogalmazott: jó egy olyan város polgármesterének lenni, ahol nem egyedül kell dolgozni, és a civil szervezetek mellett vannak olyan gazdasági társaságok is, akik ott tudnak segíteni, ahol lehet. Ez már nem az első alkalom, amikor a Haribo segített, hisz korábban is támogatott különböző megmozdulásokat. A cég idén azokat helyezte fókuszba, akik igazán figyelemre és segítségre szorulnak, és olyanokra bízta az adományok kiosztását, akik napi kapcsolatban vannak velük. A családsegítő szolgálat figyelmet és segítséget tud adni, hogy az adományok megfelelő a helyre kerüljenek, mondta.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Együtt a zöldítés is könnyebb
Együtt a zöldítés is könnyebb
Zöld tippek otthona, környezetbarát megoldások bemutatótere. Röviden így lehetne összefoglalni a veszprémi ZöldLak koncepcióját. Az ökotudatos, megújuló energiákkal működő ház azonban több ennél: találkozási pont is, ahol jó együtt lenni, alkotni.
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikáció, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára.
Szita Zoltán a Báthoryban
Szita Zoltán a Báthoryban
A kézilabda EB után Szita Zoltán, a válogatott balátlövője ellátogatott volt iskolájába, a veszprémi Báthory István Spotiskolai Általános Iskolába.
Miért lesz minden rózsaszínű csütörtökön a belvárosban?
Miért lesz minden rózsaszínű csütörtökön a belvárosban?
Január 30-án elkezdődik a visszaszámlálás - onnantól számítva 100 nap múlva rajtol el Budapestről az idei Giro d’Italia kerékpáros körverseny ami érinteni fogja Veszprémet is. Ennek alkalmából egy jókedvű, korcsolyázós programra invitálnak mindenkit Veszprémbe, az Óváros téri korcsolyapályára a „Rózsaszín Fények Éjszakáján”.
Szijjártó: nincs magyar érintettje a vírusnak
Szijjártó: nincs magyar érintettje a vírusnak
Nincs magyar érintettje a koronavírusnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
2020. január 27. // Angelika névnap