Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éghajlatváltozási vészhelyzetet hirdetett az Európai Parlament

2019. november 28. 13:58 // Forrás: mti
Éghajlat- és környezeti vészhelyzetet bejelentő állásfoglalást fogadott el az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén csütörtökön.

Az állásfoglalás szerint az EP-képviselők azt várják az Európai Bizottságtól, hogy minden jogalkotási és költségvetési javaslata álljon összhangban azzal a céllal, hogy a globális felmelegedés ne haladja meg a másfél Celsius-fokot. A vészhelyzet az EP szerint Európában és világszerte egyaránt fennáll.

Állásfoglalásban az EP arra szólította fel az uniós bizottságot, hogy az ENSZ éghajlatváltozási konferenciája számára nyújtson be olyan stratégiát, amely alkalmas arra, hogy "a lehető leghamarabb, de legkésőbb 2050-re" megvalósuljon az "éghajlat-semlegesség". A képviselők az Európai Bizottság új testületének elnökét, Ursula von der Leyent arra kérték, hogy ez a program tartalmazza azt a célértéket, miszerint 2030-ig 55 százalékos kibocsátáscsökkenést kívánnak elérni.

vehir.hu
további cikkek
Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre - tájékoztatott a MÁV-START. ma 9:11 A valóság rárúgta az ajtót a bürokráciára - veszprémi beszámoló Brüsszelből Európai Unió A valóság rárúgta az ajtót a bürokráciára - veszprémi beszámoló Brüsszelből Szögesdrót-kerítés és rendőrsorfal várta múlt héten Brüsszelben az EU tagállamainak kormányfőit, akik az Európai Tanács csúcsértekezletére érkeztek a belga fővárosba. Rajtuk kívül a Régiók Európai Bizottsága is ekkor ült össze, aminek tagjai között egy veszprémi politikus, Hegedűs Barbara alpolgármester is ott volt, aki portálunknak mesélt a bizottsági üléssel párhuzamosan zajló brüsszeli gazdatüntetésről és annak hátteréről. 2024. február 8. 12:32 Végre tényleg ugyanolyan Nutellát ehetünk, mint a németek? Európai Unió Végre tényleg ugyanolyan Nutellát ehetünk, mint a németek? Egy közel hétéves politikai és bürokratikus küzdelem érhet véget, amit Magyarország a visegrádi államokkal közösen nyert meg Európában. Az Európai Parlament a napokban elfogadta azt a jogszabályjavaslatot, ami szigorúan szankcionálja azokat a multikat, akik eltérő összetevőkkel forgalmaznak ugyanolyannak mondott termékeket az EU-ban. 2024. január 27. 8:52 „Ugye nem gondoljuk, hogy a szélerőművek maguktól nőnek ki a földből?” „Ugye nem gondoljuk, hogy a szélerőművek maguktól nőnek ki a földből?” November végén harmadik alkalommal rendezett konferenciát a Pannon Egyetem Humántudományi Karán működő Társadalomtudományi Intézet, idén a VEAB-ban, méghozzá az Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Laboratórium égisze alatt. 2023. december 20. 19:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.