2020. január 27. // Angelika névnap

Startup és business, avagy az ötletektől a megvalósításig

Kedd este a veszprémi Input Program szervezésében kezdő és profi vállalkozók ültek össze, hogy közösen ötletelve segítség egymás leendő, és már meglévő munkáikat.

A helyet biztosító Hangvilla kávézójának rendjét a cél érdekében hamar megbontották, hiszen ahhoz, hogy ötletelni tudjanak, elsőnek ismerkedniük kellett, így egészen a nulláról indulva hallgatták meg egymás történeteit és ismerték meg egymás munkáit.

Mátyás Mónika, az Input Program koordinátora elmondta, hogy az eseményt egy pécsi startup piknik ihlette, amelynek mintájára sikerült Veszprémbe is „összegyűjteni” a startupban érdekelteket, így közös beszélgetéseikkel segíthették egymást, feltehettek egymásnak akár jogi, vagy akár marketinges kérdéseket. A program külön figyelmet szentelt tehát arra, hogy senki ne egyedül gondolkodjon, hiszen a csapatmunka minden folyamatot felgyorsít.

Az eseményen felszólalók is voltak, akik egyfajta kerekasztalbeszélgetésbe sűrítve meséltek olyan tervekről, amelyek a várost is érinthetik. A főként egyetemi hallgatóknak szóló startup-fejlesztésről dr. Fehérvölgyi Beáta, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja beszélt.

Szó esett még coworking lehetőségekről, Pusztai Ádám tolmácsolásában, képbe jött az EKF is, méghozzá Mészáros Zoltán beszélt az ötletelő vállalkozóknak, továbbá Halmai Attila szólalt fel a startup-os tapasztalatokról. Az önkormányzat képviseletében Pálinkás Roland számolt be arról, miként tudják támogatni a város vállalkozóit.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Együtt a zöldítés is könnyebb
Együtt a zöldítés is könnyebb
Zöld tippek otthona, környezetbarát megoldások bemutatótere. Röviden így lehetne összefoglalni a veszprémi ZöldLak koncepcióját. Az ökotudatos, megújuló energiákkal működő ház azonban több ennél: találkozási pont is, ahol jó együtt lenni, alkotni.
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikáció, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára.
Szita Zoltán a Báthoryban
Szita Zoltán a Báthoryban
A kézilabda EB után Szita Zoltán, a válogatott balátlövője ellátogatott volt iskolájába, a veszprémi Báthory István Spotiskolai Általános Iskolába.
Miért lesz minden rózsaszínű csütörtökön a belvárosban?
Miért lesz minden rózsaszínű csütörtökön a belvárosban?
Január 30-án elkezdődik a visszaszámlálás - onnantól számítva 100 nap múlva rajtol el Budapestről az idei Giro d’Italia kerékpáros körverseny ami érinteni fogja Veszprémet is. Ennek alkalmából egy jókedvű, korcsolyázós programra invitálnak mindenkit Veszprémbe, az Óváros téri korcsolyapályára a „Rózsaszín Fények Éjszakáján”.
Szijjártó: nincs magyar érintettje a vírusnak
Szijjártó: nincs magyar érintettje a vírusnak
Nincs magyar érintettje a koronavírusnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
2020. január 27. // Angelika névnap