2021. január 26.
//
Vanda névnap

Startup és business, avagy az ötletektől a megvalósításig

Kedd este a veszprémi Input Program szervezésében kezdő és profi vállalkozók ültek össze, hogy közösen ötletelve segítség egymás leendő, és már meglévő munkáikat.

A helyet biztosító Hangvilla kávézójának rendjét a cél érdekében hamar megbontották, hiszen ahhoz, hogy ötletelni tudjanak, elsőnek ismerkedniük kellett, így egészen a nulláról indulva hallgatták meg egymás történeteit és ismerték meg egymás munkáit.

Mátyás Mónika, az Input Program koordinátora elmondta, hogy az eseményt egy pécsi startup piknik ihlette, amelynek mintájára sikerült Veszprémbe is „összegyűjteni” a startupban érdekelteket, így közös beszélgetéseikkel segíthették egymást, feltehettek egymásnak akár jogi, vagy akár marketinges kérdéseket. A program külön figyelmet szentelt tehát arra, hogy senki ne egyedül gondolkodjon, hiszen a csapatmunka minden folyamatot felgyorsít.

Az eseményen felszólalók is voltak, akik egyfajta kerekasztalbeszélgetésbe sűrítve meséltek olyan tervekről, amelyek a várost is érinthetik. A főként egyetemi hallgatóknak szóló startup-fejlesztésről dr. Fehérvölgyi Beáta, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja beszélt.

Szó esett még coworking lehetőségekről, Pusztai Ádám tolmácsolásában, képbe jött az EKF is, méghozzá Mészáros Zoltán beszélt az ötletelő vállalkozóknak, továbbá Halmai Attila szólalt fel a startup-os tapasztalatokról. Az önkormányzat képviseletében Pálinkás Roland számolt be arról, miként tudják támogatni a város vállalkozóit.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Lehetsz egyszerre jó sportoló és jó szakember
Lehetsz egyszerre jó sportoló és jó szakember
Tévedés, hogy aki kimagasló eredményeket szerez a sportban, az a tanulmányaiban már nem jeleskedik. Megfelelő támogatással összeegyeztethető a két terület, és éppen ennek a hátterét fogja biztosítani a Veszprémi Szakképzési Centrumban induló Sport és tanulás program.
Eddig csak következtetni tudtunk létezésükre, most fizikai Nobel-díjat ért a vizsgálatuk
Eddig csak következtetni tudtunk létezésükre, most fizikai Nobel-díjat ért a vizsgálatuk
2020-ban a fekete lyukak hozták el három kutatónak a fizikai Nobel-díjat. A díj indoklásában mégsem szerepelt ennek a kozmológiai objektumnak az elnevezése, amire megvan a logikus válasz, ahogy arra is, hogy Stephen Hawking miért nem kapta meg soha ezt a rangos kitüntetést. Az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottságának online konferenciáján ezekre is fény derült.
Februártól bruttó 167 400 forintra emelkedik a minimálbér
Februártól bruttó 167 400 forintra emelkedik a minimálbér
Február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn.
Elegendő vakcina és sok ember beoltása után lehet enyhíteni a vendéglátóhelyek korlátozásain
Elegendő vakcina és sok ember beoltása után lehet enyhíteni a vendéglátóhelyek korlátozásain
Két vendéglátóhelyet ideiglenesen bezártak a hétvégén a járványügyi szabályok megsértése miatt, e szabályok bevezetése óta összesen 119 ilyen eset volt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón hétfőn.
Érdemi beleszólást szeretne az ellenzék az EKF-be
Érdemi beleszólást szeretne az ellenzék az EKF-be
Nagyobb beleszólást szeretne a helyi ellenzék az Európa Kulturális Főváros 2023 projektbe. Hartmann Ferenc (MSZP) és Gertsmár Ferenc (LMP) önkormányzati képviselők a konkrét igényüket is bemutatták hétfő délelőtti közös sajtótájékoztatójukon.