Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Premiere4 Kupa: vereséggel zárták a tornát a magyarok

2019. november 25. 10:08 // Forrás: MTI
A szombaton rajtoló világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 25-23-ra kikapott Szerbiától hétfőn a Szöulban zajló Premiere4 Kupa nemzetközi torna harmadik, utolsó fordulójában.

A két csapat negyedik egymás elleni mérkőzésén a magyarok két győzelem mellett másodszor veszítettek.

Eredmény, 3. forduló:
Szerbia-Magyarország 25-23 (13-10)
a magyar gólszerzők: Klujber 8, Márton G. 3, Tóth G., Kovács A., Faluvégi, Kovacsics, Schatzl 2-2, Tóvizi, Lukács 1-1

Védekezésben jól kezdtek a magyarok, támadásban viszont több hibát is elkövettek. Kim Rasmussen szövetségi kapitány tíz perc után cserékkel próbálkozott, majd időt kért, mert játékosai nem boldogultak a szerbek kemény, nyitott védekezésével. Dragana Cvijic mindkét kapu előtt csapata kulcsembere volt, és mivel a magyarok továbbra is tanácstalanok voltak riválisuk stílusával szemben, a dán edző szokatlanul korán, már a 23. percben kikérte második idejét is.

Fotó: MKSZ (archív)Fotó: MKSZ (archív)

A szerbek egy 7-1-es sorozattal elhúztak, és bár az első félidőben a magyarok szerezték az utolsó három találatot, a szünetben így is háromgólos hátrányban voltak.

A térfélcsere után is számos labdaeladással "segítette" ellenfelét a magyar csapat, amely sok lövést elrontott, védekezésben pedig nem volt ellenszere az erős, pontos szerb átlövésekre. Rasmussen utolsó időkérésére a meccs háromnegyedénél került sor, ezután csapata véget vetett a szerbek 5-0-s szériájának, majd Triffa Ágnes és Klujber Katrin jó teljesítményére alapozva sorozatban ötször volt eredményes, de az egyenlítésre nem maradt ideje.   

Jó lecke volt számunkra a szerbek elleni meccs, rendkívül határozott, agresszív módon védekezett az ellenfél, ráadásul 5-1-es nyitott formációban, amelyet szinte egyik válogatott sem alkalmaz, így nagyon ritkán találkozunk vele

- idézi a magyar szövetség honlapja Kim Rasmussent.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy csapata a hajrában hét a hat elleni támadójátékra váltott, ami jól működött, ennek köszönhetően zárkóztak fel. A dán edző leszögezte, összességében nem nyújtottak jó teljesítményt, ezért kell elraktározniuk magukban a találkozó tanulságait.  

A szöuli tornán erős csapatok ellen játszhattunk négy nap alatt három mérkőzést, és szerencsére 18 jó állapotban lévő játékossal utazunk tovább Japánba. Gyorsan regenerálódnunk kell, és ezzel párhuzamosan tovább edzünk, készülve a szombati vb-nyitányra

- mondta Rasmussen.

A magyar válogatott szombaton Kazahsztán ellen kezdi meg szereplését a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.


    további eredmény:
Oroszország-Koreai Köztársaság 29-22 (11-10)
    szombaton játszották:
Magyarország-Koreai Köztársaság 31-25 (14-13)
Oroszország-Szerbia 43-25 (21-11)
    pénteken játszották:
Oroszország-Magyarország 29-25 (15-12)
Szerbia-Koreai Köztársaság 28-27 (13-15)
    A végeredmény: 1. Oroszország 6 pont, 2. Szerbia 4, 3. Magyarország 2, 4. Koreai Köztársaság 0

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.