Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Huszonnégy érem a szumósok nyakában

2019. november 24. 18:31
A Centrum SE szumósai összesen négy bajnoki címmel, valamint hat ezüst- és tizenkét bronzéremmel térhettek haza az Érden rendezett rangos versenyről.

A szumó versenyzők Érden zárták a versenyévet, ahol utánpótlás olimpián, válogató versenyen, országos bajnokságon, a felnőttek pedig a királykategóriának számító openben mérték össze tudásukat.

A szumó utánpótlás olimpián bajnoki címet szerzett: Gáspár Bence Roland (Tasner Általános Iskola – Öskü), Márkus Roland (Tasner Általános Iskola – Öskü), Kórusz Róbert (Kossuth Lajos Általános Iskola – Veszprém) és Nagy Gergő Donát (Lovassy László Gimnázium – Veszprém). Második helyezettek: Katona Martin és Tóth Krisztián. Harmadik helyen végeztek: Troják Szeverin, Zima Bence, Nagy Dominik, Csendes Bálint, Elek Márk, Kék Milán, Takó Levente, Jámbor Levente, Ormos-Székely Benett, Andorkó Levente. Ötödik helyen zárta a versenyt Bognár Zsolt és Tóth Konrád, míg Simon Domokos és Szecsődi Máté hetedik helyezett lett.                                                     

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Az U16 korosztály válogatóversenyén a tavaszi Európa-bajnokság indulási jogáért küzdöttek a versenyzők. Nagy Gergő Donát (65 kg) második, míg Andorkó Levente (75 kg) harmadik helyen végzett.

A veszprémi csapat legrutinosabb versenyzője, a húszéves Laczkó Benedek három korcsoport versenyében is érdekelt volt. Az U21-es, valamint az U23-as korosztályban az országos bajnoki címért zajlottak a küzdelmek. Benedek mindkét korosztályban második helyezést ért el, míg a felnőttek open küzdelmeiben a harmadik helyen zárt.

A csapat szép eredményeket ért el, külön gratulálok bajnokainknak, de úgy érzem, hogy négy-öt versenyzőnk nem tudta a maximumot kihozni magából, illetve ketten koncentrációs problémák miatt maradtak le az éremszerző helyről. Az újoncok igyekeztek helytállni, bízom benne, hogy versenyről versenyre tudják javítani pozíciójukat. Nagyon örülök tehát a szép eredményeknek, de az Eb-ig még nagyon sok dolgunk lesz

– értékelt Janku Ferenc, a csapat edzője.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.