Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

Elköszöntek Márfi Gyulától

2019. november 8. 14:17
Zenés áhítat keretében köszöntek el a nyugállományba vonuló volt veszprémi érsektől péntek délelőtt Veszprémben. Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes szerint Márfi Gyula keresztény szabadságvágya és véleménye miatt nagy elismerésnek örvend az egész országban.

Mint ismeretes, 22 év érseki szolgálat után ment idén nyugdíjba a Veszprémi Főegyházmegye érseke, Márfi Gyula. Péntek délelőtt a városba települt katonai szervezetek vezetői és képviselői várban található piarista templomban köszöntek el tőle zenés áhítat keretében. Az eseményen a Légierő Zenekar működött közre.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Németh Szilárd miniszterhelyettes beszédében azt mondta, Márfi közvetlensége, szabadságvágya, keresztény értékek melletti határozott és markáns kiállása miatt mindenki számára példaértékű, és elismerésnek örvend nem csak Veszprémben, hanem az egész országban. A volt érsek az egyházmegye, a hívek és hivatásának szolgálata mellett mindig fontosnak tartotta a honvédelem ügyét, melyben a hazaszeretet cselekvő, és tenni akaró szolgálatát látta el. Felismerte, milyen fontos, hogy a Magyar Honvédség tagjai megfelelő támogatást, lelki segítséget kapjanak a mindennapokban-mondta.

Németh Szilárd miniszterhelyettes a Honvédelmi Minisztérium nevében köszönt el Márfi GyulátólNémeth Szilárd miniszterhelyettes a Honvédelmi Minisztérium nevében köszönt el Márfi Gyulától

Márfi Gyula beszédében a keresztény értékrend és a honvédelem kapcsolatáról, valamint a szabadság fontosságáról beszélt. „Általában igyekeztem üresjáratok mellett a tőlem telhető legtöbbet megtenni a jó ügy érdekében”- fogalmazott.

A rendezvényt követően katonai alakulatok és díszegység mellett Németh Szilárd és Ovádi Péter országgyűlési képviselő koszorút helyezett el a veszprémi koronaőrök emléktáblájánál. Ovádi beszédében kiemelte, „Veszprémben őrizzük értékeinket és hagyományainkat (…). Méltóképp őrizzük az államalapítás korának épített örökségét és ugyanígy felnézünk a katonaváros adta emlékekre is.” Kiemelte, a Szent Koronának volt, van, és lesz is országa: ez tartja össze ezt a közösséget.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.