Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Első barátok, barátnők és csókok a Dózsában

2019. október 11. 13:06
Sikeres egykori dózsások közönségtalálkozójával és élménybeszámolójával zárult az általános iskola 80 éves jubileumi programsorozata pénteken.

Az 1939-es alapítás óta eltelt 80 évet kiállítással, zenés műsorral, díjakkal és egész hetes sokszínű programsorozattal ünnepelte a héten a Dózsa általános iskola. A kedd délután indult jubileumi héten megtartották a speciális programokkal fűszerezett kultúra és a művészetek napját (filmvetítések, vetélkedők, versenyek), a pénteket a diákoknak szánták. Ekkor tanítás nem, helyette viszont többek közt egész napos akadályverseny, 80-km-es váltófutás, iskolatörténeti kiállítás, filmvetítés, társasjáték, csocsó, természettudományos kísérletek és íjászat várt a tanulókra.

Az utolsó nap egyik speciális programja az a kerekasztal-beszélgetés volt, amelyre a volt sikeres dózsásokat hívták meg. A tanulók Ovádi Péter országgyűlési képviselőtől, Lunk Gabriella táncpedagógustól (Bonita Táncegyüttes), Gulyás Péter ex-kézilabdázótól, Hatás Andrea színésztől, Hegedűs Csaba bendzsóművésztől és Bakonyi József órásmestertől hallhattak történeteket az iskolában töltött évekről.

Az iskola tanuló és pedagógusai a meghívott vendégekkel(Lunk Gabriella, Hegedűs Csaba, Gulyás Péter, Ovádi Péter, Hatás Andrea) együtt tekintették meg a 80 éves évfordulóról készült kisfilmet október 11-én délelőtt az iskolábanAz iskola tanuló és pedagógusai a meghívott vendégekkel(Lunk Gabriella, Hegedűs Csaba, Gulyás Péter, Ovádi Péter, Hatás Andrea) együtt tekintették meg a 80 éves évfordulóról készült kisfilmet október 11-én délelőtt az iskolában

A Halmayné Badacsonyi Márta igazgatóhelyettes és Lambert Zsuzsanna diákönkormányzatot segítő pedagógus által vezetett beszélgetés során kiderült, a vendégek közül többen a dózsás éveket tekintik további életüket meghatározó időszakának, és stabil alapokat nyújtó intézményének. Itt kötöttek életre szóló barátságokat, és volt, akinek itt csattant el az első csók is. Gulyás Péter például kiemelte, az iskola akkori kézis sporttagozatának nagy szerepe volt abban, hogy a kézilabda, és nem egy másik sportág irányába indult el. Hatás Andrea az itt kapott fegyelmet nevezte meg maradandó értéknek.

A gyerekkori emlékek felidézése után a tanulók kérdezhettek is az ex-dózsásoktól, akik szívesen válaszoltak az őket érintő kíváncsiskodásra.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.