Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Női kézi Eb-selejtező: a litvánok ellen kezdik a sorozatot a magyarok

2019. szeptember 24. 13:22 // Forrás: MTI
A magyar válogatott szerdán a Litvánia elleni, érdi mérkőzéssel kezdi a jövő decemberi női kézilabda Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

Idei utolsó hazai meccsére készül a magyar csapat, amely a Japánban sorra kerülő decemberi világbajnokság előtt a Koreai Köztársaságban vesz részt felkészülési tornán. A könnyűnek ígérkező mérkőzés ellenére Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak nincs egyszerű dolga, ugyanis csupán bő két nap áll rendelkezésére, ráadásul néhányan hiányoznak a keretből.

A műtét után gyógyuló Planéta Szimonetta, valamint Kovács Anna és Mészáros Rea sem gyakorol a magyar női kézilabda-válogatottal Budaörsön, Tóth Gabriella pedig betegeskedik. A selejtezősorozat első fordulójában ennek ellenére magabiztos hazai siker várható, ugyanis a magyar és a litván együttes nincs azonos súlycsoportban. A balti állam csapata 1996-ban szerepelt először és eddig utoljára a kontinenstornán, a magyarok célja viszont a kijutás mellett az olimpiai kvalifikáció lesz a közeljövőben.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A két csapat eddigi négy találkozóját kivétel nélkül a magyarok nyerték.

A hétfő délutáni edzés után Rasmussen kapitány emlékeztetett, hogy a válogatott több mint három hónappal ezelőtt játszotta legutóbbi mérkőzését, ezért a játékosok nem mindenre emlékeznek a korábban gyakoroltakból. Ráadásul ezúttal is több fiatalt hívott be a keretbe, nekik pedig még részletesebben kell elmagyarázni a feladatokat.

"Nagyon türelmes vagyok a fiatal, tehetséges játékosokkal. Persze, ehhez idő kell, de ezúttal sajnos csak két nap áll rendelkezésünkre, ez nehezíti a feladatunkat. Egy kicsit tartok tőle, hogy fog kinézni a játékunk szerdán, de most nem kaphattuk meg a játékosokat előbb a klubjaiktól, ebből a két napból kell kihoznunk a legjobbat. Itt az idő arra is, hogy kiválasszam azt a 16 embert, aki majd Japánba utazik a világbajnokságra. Ezen a héten győznünk kell mindkét meccsünkön, és a saját stílusunkban kell kézilabdáznunk" - nyilatkozta a dán edző.

A Ferencváros balszélsője, Schatzl Nadine elárulta, hogy Rasmussen ezen az összetartáson is a védekezés stabilizálását tartja a legfontosabbnak.

A magyar-litván Európa-bajnoki selejtező szerdán 19 órakor kezdődik Érden. A magyar csapat vasárnap Olaszország vendégeként Lignanóban lép pályára. A csoportnak Montenegró a negyedik tagja, a jövő decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra az első két helyezett jut ki.

vehirsport.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. tegnap 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.