2020. február 17. // Donát névnap

Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen

2019. szeptember 24. 10:38
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.

Városunk jégkorong-egyesületének, a Veszprémi Jéglovagoknak a közelmúltban több költözést is meg kellett élnie, ugyanis eddigi székhelyén, a Külső-kádártai úton uszoda beruházás fog megvalósulni. A város azonban kitart a hokisok mellett: támogatásával a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán. A munka azonban nem megy egyik napról a másikra, így az átmeneti időszakban az U8, U10 és az U12-es csapatoknak is rugalmasnak és kitartónak kell lenniük.

A jégkorong – a technikai sportokhoz hasonlóan – eszközigényes elfoglaltság. A legfontosabb a jég, azt lehetetlen pótolni a tudomány mai állása alapján. Az egyesület vezetői, edzői és a gyerekek is nehezebb helyzetben vannak az idei szezonkezdet kapcsán, hiszen a hamarosan induló bajnokságok nincsenek tekintettel a hiányt szenvedő klubokra.

Az U12-es alakulat - Fotók: JéglovagokAz U12-es alakulat - Fotók: Jéglovagok

Városunk együttesei így minden lehetőséget megragadnak, hogy amikor csak lehet, jégen gyakorolhassanak A nyár utolsó hetét például Dunaújvárosban töltötték, ahol a nagyobbak napi két jeges, illetve két száraz edzéssel próbáltak hangolódni az előttük álló feladatokra. Az iskolakezdést követően pedig hetente háromszor tornatermi tréninggel fejlesztik az erőnlétet, a koordinációt és a bottechnikát.

Szerencsére a székesfehérvári „nagycsapat” is a segítségükre sietett, így mind az Akadémiával összevontan, mind pedig önállóan szorítottak helyet és időt az ottani zsúfolt jégbeosztás ellenére is. A szükségesnél ugyan jóval kevesebb, de a lehetőségekhez képest elfogadható feltételek mellett készülnek tehát az októberben startoló idényre.

Papp BendegúzPapp Bendegúz

Az U12-es alakulat túl is van az első meccsein, a hétvégén Kőszegen mérte össze a tudásukat egy hatcsapatos felkészülési tornán. A veszprémi reménységek ugyan a hét találkozójukból csak kettőt tudtak megnyerni, de öröm volt látni, hogy a korosztályba frissen fellépő srácokra épülő gárda percről percre szebben és taktikusabban játszik a jéghiány ellenére is. Az pedig külön dicsőség a klub és városunk számára, hogy a pályára lépő tizenkét kapus közül Papp Bendegúzt választották meg a torna legjobb hálóőrének.

vehirsport.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
2020. február 17. // Donát névnap