Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Már a megnyitó is felejthetetlenre sikeredett

2019. augusztus 13. 9:18
Karneváli hangulatban zajlott le a 23. Cell-Cup hivatalos megnyitó ünnepsége hétfőn este a Veszprém Arénában.

Mint arról portálunk korábban már beszámolt, tizenhét ország több mint száz csapatával idén már a 23. alkalommal rendezik meg a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált augusztus 11-17. között. Magyarország legnagyobb „kézilabda-karneváljának” idén is a királynék városa biztosít otthont. A hivatalos megnyitó ünnepélyre pedig hétfőn este már sor is került a Veszprém Arénában, méghozzá fergeteges hangulatban.

Fotók: Baumann BélaFotók: Baumann Béla

A sportcsarnok előtti téren már késő délután elkezdődött a megnyitó felvezetése: lemezlovasok különféle sportbemutatók kíséretében szórakoztatták a sportolókat, illetve a kilátogató publikumot. Miután a „veszprémi katlan” férőhelyeinek körülbelét felét elfoglalták a jövő csillagai, a szervezők minden résztvevő országot onnan származó dallal, illetve képválogatással mutattak be a közönségnek. Ezt követően pedig több, más stílusban parkettre lépő tánccsoport előadása szórakoztatta a jelenlévőket.

A Cell-Cup hivatalos himnuszának eléneklése után, Petar Nenadics, a Telekom Veszprém irányító-átlövőjének vezetésével mind a százegy (!) jelenlévő csapat képviselője, országa zászlóját magasba emelve külön-külön is bevonult.

A sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Sárfalvi Péter köszöntőjében a szervezők munkásságát méltatta. Úgy fogalmazott, ha egy kézilabda-fesztivált már huszonharmadik alkalommal rendeznek meg, az már önmagában is tekintélyt parancsol, illetve tiszteletet érdemel. Reményét fejezte ki a magyar csapatok felé, hogy szereplésük sikeres, illetve sérülésmentes lesz. Végezetül pedig a szurkolókhoz fordult, hogy buzdítsák a fiatalokat, ezzel is hozzásegítve őket ahhoz, hogy kihozhassák magukból a maximumot.

Ovádi Péter, térségünk országgyűlési képviselője beszédében köszönetet mondott a szervezők által lelkiismeretesen elvégzett munkáért. Mindezek után pedig a fiatalokat szólította meg. – Rengeteg pozitív élményt, tudásszerzést, illetve barátságkötést kívánok nektek tiszta szívből az elkövetkezendő pár napra. Ne feledjétek, hogy Veszprémben a kézilabda történelem, azzal pedig, hogy ti most itt vagytok, immár közösen írjunk a történelmünket! – fogalmazott Ovádi.

A műsor további programját fáklyaforgató tűz­zsonglőrök, légtornászok, illetve akrobatikus kézilabdázók színesítették. A 23. Cell-Cup döntőmérkőzéseire idén is a Veszprém Arénában kerül sor, de a hét folyamán addig is megyeszékhelyünk mellett Alsóörsön, Balatonfüreden, Várpalotán és Nemesvámoson is pattog majd a labda.

vehirsport.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. 2024. április 22. 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. 2024. április 22. 19:36 Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Három évtizedes jubileumát ünnepelte vasárnap a Zonta Club veszprémi szervezete. Harminc éve azért jöttek létre a nemzetközi szervezeten belül, hogy jobb világot építsenek a nőknek. Azóta ösztöndíjakon, jótékonysági akciókon és kulturális programokon keresztül is tettek ezért, a civil munka pedig a jövőben is folytatódik. 2024. április 22. 11:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.