Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

Felipe Massa indulhat a pole-ból a Török Nagydíjon

2008. május 10. 21:35
A Ferrari brazil pilótája csak úgy, mint az előző két esztendőben, az első rajtkockából vághat neki a Török Nagydíjnak. Az első sorba még a finn mclarenes Heikki Kovalainen tudta magát kvalifikálni. A harmadik rajtkockát pedig a brit Lewis Hamilton szerezte meg. Meglepetésre, a listavezető finn Kimi Räikkönen csak a negyedik rajtpozícióból vághat neki a holnapi futamnak.

Forma 1 Török Nagydíj Futam 14:00 (RTL Klub)

A száguldó cirkuszból anyagi problémái miatt kiszállni kényszerült Super Aguri istálló miatt a kvalifikáció szabályai egy parányit módosultak. Az első két periódusban csak 5-5-en esnek ki, az eddigi 6-6-tal szemben.

Kovaleinen és Massa az edzésen is izgalmas, parázs csatát mutattak be, remélhetőleg ez a holnapi futamon is hasonlóan alakul. A rajtrács második sorában lévő két vb-éllovas csatája is izgalmasnak ígérkezhet a Forma-1 szerelemesei számára. Robert Kubica ezúttal is megverte saját csapattársát, Nick Heidfeldet: a lengyelnek az ötödik rajtpozíciót sikerült megszerezni, míg a csapattársának csak a kilencedik hely jutott. A Red Bull Racing istálló mindkét pilótájának sikerült bejutni a Q3-ba, sőt Webber a hatodik helyet tudta megszerezni, ami bizakodásra adhat okot a Red Bull Racing drukkerei számára. A kétszeres világbajnok, Fernando Alonsonak csak a hetedik helyet sikerült megszereznie a Renault-val.

Zatkalik Dániel

 
Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.