Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C

Szávay Ági begyűjtötte Marion Bartoli skalpját Berlinben / A magyar lány ezzel a legjobb nyolc között van, ahol a Henin kiesésével favoritnak számító Ivanoviccsal fog játszani

2008. május 8. 20:10
Nagy meglepetések jellemezték eddig a berlini WTA torna nyolcaddöntőit. Kezdődött azzal, hogy Szafina életében másodszor le tudta győzni az éppen regnáló világelsőt, ennek a belga Justine Henin látta kárát. Ismét bebizonyosodott, hogy salakon még neki is vannak hiányosságai.
Az ukrán orosz párharcból sem az esélyesebb hagyhatta el boldogabban a csarnokot a német fővárosban, ugyanis Bondarenko egy átaludt első szett után alaposan kioktatta a 3. kiemelt Kuznyecovát. Radwanska ezúttal nem szolgáltatta a tőle megszokott szenzációt, most alulmaradt Serena Williams-szel szemben, Dementieva pedig nem kímélte 22 éves honfitársát.

Ami számunkra örömteli, hogy Ági még tartogatta a nap harmadik nagy nyereményszorzójú győzelmét. Bartoli számított ugyanis a mérkőzés esélyesének a világranglistán elfoglalt 11. helye miatt. No persze mi tudtuk már a mérkőzés előtt, hogy az a három helyezés nem jelent feltétlen tudásbeli hátrányt Áginak, ugyanis az a majdnem 600 pontos differencia, ami a két lány között van a ranglistán, az nagyrészt annak köszönhető, hogy a francia lány nyolc tornával többet játszott az elmúlt egy évben, így több helyről szállította a pontokat a táblára.
Ennek tudatában is azért kicsit féltettük kiskunhalasi tehetségünket, mivel most került össze először Bartoli-szintű játékossal, amióta megint bíztató képet mutat a játéka. Amiben sokat fejlődött a magyar lány, mert fejlődnie kellett benne: az első szervája. Végre nincsenek a fontos pillanatok görcsös kettőshibái, valamint ahogy azt kell, az első szervák majd’ háromnegyedét pontra tudja váltani. A több mint egy órás első szettben rosszabb százalékban használta ki a bréklabdákat, mint ellenfele, ennek ellenére nem volt oka bánkódni, mivel jóval több is volt neki (9/3; ill. 5/2). A második szett sem sikerült unalmasabbra, 2:0-ás vezetés után 2:4-re elment a francia, de – a végre megfelelő önbizalomnak köszönhetően – Ági 5:5-re feljött, majd brékelt is egyet rögtön a végére széteső Bartoli ellen. Szervájával be is húzta a meccset bő két óra alatt, így most minden oka meg van, hogy a félelem legkisebb jele nélkül fusson ki a címvédő és második kiemelt szerb Ana Ivanovics elleni mérkőzésre, aki nagyon megizzadt a világranglista 23. helyezettje, az osztrák Bammer ellen.

Az 1,4 millió dollár összdíjazású berlini torna nyolcaddöntői:
Szafina (13.) – Henin (1.) 5:7, 6:3, 6:1
A. Bondarenko (15.) – Kuznyecova (3.) 1:6, 6:2, 6:2
S. Williams (5.) – Radwanszka (11.) 6:3, 6:1
Dementyeva (7.) – Dusevina 7:5, 6:3
Azarenka Dulko 6:3, 6:1
Szávay (10.) – Bartoli (8.) 7:5, 7:5
Jankovics (4.) – Kirilenko 6:2, 6:4
Ivanovics (2.) – Bammer 7:5, 4:6, 6:4

Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.