Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Országos bajnok a Padányi kézicsapata

2015. június 17. 23:11
Kajdonné Fekete Krisztina III. korcsoportos leány kézilabdacsapatát megszorítani sem tudták a riválisok a diákolimpia Egerben rendezett döntőjében.

Június 14-16-ig Egerben rendezték a kézilabda diákolimpia III. korcsoportos (2002-2003-ban születetteknek kiírt) országos döntőjét. A kézilabda népszerűségét mutatja, hogy a mostani tanévben csaknem 400 iskola nevezett a diákolimpiai versenyrendszerben, ahonnan a legjobb 8-8 fiú és leány kézilabda csapat jutott az országos döntőbe.

A lányok mezőnyében ott volt a veszprémi Padányi Katolikus Gyakorlóiskola csapata, amely a csoportküzdelmek vasárnapi játéknapján a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola együttesét 22:12-re, a Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola gárdáját pedig 26:12-re múlta felül.

Kajdonné Fekete Krisztina tanítványai másnap a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola elleni hatgólos sikerrel zárták a küzdelmeket. Szintén hétfőn rendezték az elődöntőt, ahol a padányisok újabb kiütéses sikert arattak, ezúttal a Balmazújvárosi Általános Iskola alakulatát fektették két vállra (27:13).

A keddi finálé sem hozott különösebb izgalmakat. A veszprémiek 12:7-es félidő után 24:14-re diadalmaskodtak a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola ellen, megszerezve az országos bajnoki címet.

A veszprémieknek a csodás csapatsiker mellett egyéni elismerések is jutottak: a legjobb kapusnak ugyanis Horák Hannát, a legjobb testnevelőnek, felkészítőnek pedig Kajdonné Fekete Krisztinát választották meg.

A bajnokcsapat tagjai: Németh Kata, Rónai Dia, Vida Csenge Napsugár, Horák Hanna, Koronczai Petra, Novák Alexandra, Kajdon Blanka, Gál Dominika, Szilágyi Veronika, Szabó Anna, Illés Anna. Edző: Kajdonné Fekete Krisztina.

Ugyanitt a fiúknál az alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpont a 7. helyen zárt.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.