Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
20°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
20°C

Az EHF fegyelmi eljárást indít Knezevic ellen

2014. március 10. 19:32 // Forrás: MTI
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) fegyelmi eljárást indít a Buducsnoszt Podgorica játékosa, Milena Knezevic ellen, aki a vasárnap döntetlennel zárult Bajnokok Ligája-mérkőzés utolsó másodpercében lefejelte a győriek csapatkapitányát, Görbicz Anitát.

Az EHF - honlapjának hétfői híre szerint - meghívta a kirívó durvaságot elkövető kézilabdázót, illetve klubjának képviselőjét az eset szerdai tárgyalására.    

A csoport rangadóján a montenegrói csapatnak nyernie kellett volna Podgoricában, hogy az élre ugorjon. Az utolsó támadás lehetősége a hazaiaké volt 26-26-os állásnál, amikor - a televíziós felvételek tanúsága szerint - Knezevic a győri irányító felé fordult és belefejelt az arcába. Görbicz egyből elterült a padlón, a montenegrói játékos pedig néhány pillanat múlva dőlt el és ő is az arcát fogta. A bírók nem vették észre az esetet, így a meccs jegyzőkönyvében sem rögzítették.    

A címvédő győri klub hétfőn hivatalos beadványban fordult az EHF-hez. Kelecsényi Ernő elnök, aki a csapattal együtt hétfő délelőtt érkezett meg Podgoricából, bekérte az incidensről készült felvételeket, hogy eljuttassa azokat is az EHF illetékes bizottságához. Elmondta: arra kérik a bizottság elnökét, hogy vizsgálják ki az esetet a kézilabdasport imázsának védelme érdekében, valamint azért, hogy a Bajnokok Ligája-versenysorozathoz méltatlan, sportszerűtlen viselkedésnek meglegyen a szabályok szerinti következménye.    

Hozzátette, a beadvánnyal nemcsak ennek az esetnek a megfelelő szankcionálását szeretnék elérni, hanem azt is, hogy elejét vegyék a hasonló sportszerűtlen viselkedésnek.    

A két csapat már biztos résztvevője a BL májusi budapesti négyes döntőjének. Ha a Győr vasárnap nyer a vendég norvég Larvik ellen, csoportgyőztesként játszik majd elődöntőt a másik kvartett második helyezettjével.

vehirsport.hu
további cikkek
Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Telekom Veszprém Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Dr. Csík Zoltán vezérigazgató a Vehírnek csütörtökön adott exkluzív videóinterjújában elmondta, az idény végéig biztosan az Ilics, Gulyás páros irányítja a Telekom Veszprém együttesét. Elmondta, hogy Sevinger Zsolt tizenöt év után távozott a klubot működtető gazdasági társaság cégvezetői posztjáról. Ugyancsak elhangzott, hogy a sportegyesülethez került a Veszprém Aréna vagyonkezelési joga. ma 17:55 Sterbik Árpád elhagyhatta a kórházat, hosszú rehabilitáció vár rá Telekom Veszprém Sterbik Árpád elhagyhatta a kórházat, hosszú rehabilitáció vár rá A Telekom Veszprém csütörtökön hivatalos Facebook-oldalán számolt be Sterbik Árpád állapotáról. A bejegyzés szerint a sikeres műtéti beavatkozásnak köszönhetően a kézilabdacsapat kapusedzője elhagyhatta a kórházat, ugyanakkor hosszabb rehabilitáció és szigorú pihenés vár rá. ma 12:31 Tour de Hongrie: Welsford sikere a hajdúszoboszlói nyitányon, Rózsa a legjobb helyen álló magyar ország-világ Tour de Hongrie: Welsford sikere a hajdúszoboszlói nyitányon, Rózsa a legjobb helyen álló magyar Sam Welsford diadalmaskodott a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szerdai nyitányán, az összetett legjobb magyarja pedig Rózsa Balázs az első szakasz után. tegnap 22:57 Férfi kézilabda vb-selejtező: Litvánia ellen kezdődik az olimpiai felkészülés férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda vb-selejtező: Litvánia ellen kezdődik az olimpiai felkészülés A magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön és vasárnap Litvániával játszik a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, amely egyben az olimpiai felkészülés "nulladik" állomása. tegnap 9:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.