Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Olimpiai ezüstérmes Szegeden

2014. január 30. 14:28 // Forrás: MTI
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata három és fél éves szerződést kötött a svéd olimpiai ezüstérmes balszélsővel, Jonas Källmannal. A háromszoros BL-győztes játékos a hétvégén csatlakozik a kerethez.

Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója a klub honlapjának szerdán elmondta: az IFK Skövde HK elnöksége korrekten állt az ügyhöz, ennek is köszönhető, hogy ilyen gyorsan sikerült megállapodniuk, és elengedték a világklasszis kézilabdást, aki már jövő szerdán, a Csurgó ellen bemutatkozhat.    

"Bízom benne, hogy játékommal tudom segíteni a Pick Szegedet mind a magyar porondon, mind nemzetközi színtéren az elkövetkező három és fél évben" - idézte Källmant a honlap.

A 32 esztendős játékos a magyar bajnokságban, a kupában és az EHF Kupában is pályára léphet.    

A két méter magas Källman 2000-től 2002-ig az IFK Skövde csapatában játszott. Ezután igazolt Spanyolországba, és 2011-ig a Ciudad Real, majd 2011-től 2013-ig a Atlético Madrid játékosa volt. Tavaly nyáron szerződött vissza hazájába. A 2012-es londoni olimpián ezüstérmet nyert a svéd válogatottal.    

A Ciudad Reallal háromszor volt Bajnokok Ligája-győztes. Idén hazája válogatottjával szerepelt a dániai Európa-bajnokságon.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.