Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

Egyenlített a Szeged a bajnoki döntőben / Pick Szeged - MKB Veszprém KC 35:30 (18:13)

2008. május 6. 20:04
Elveszítette bajnoki veretlenségét az MKB Veszprém, miután a döntő második összecsapásán, idegenben ötgólos vereséget szenvedett a címvédő Pick Szeged ellen. A három győztes mérkőzésig tartó párharc állása ezzel 1-1, folytatás jövő szombaton Veszprémben.

Némi meglepetésre nem telt meg teljesen az Újszegedi sportcsarnok a találkozó kezdetére, melyen vendégoldalon ezúttal Iváncsik Gergő, Eklemovics és Gulyás nem lépett pályára.

Osmajic parádéval indult a rangadó, a hazaiak balátlövője zsinórban három találatot jegyzett, míg veszprémi oldalon Vujin egyszer volt eredményes. Krivokapics góljával a 4. percben már 4:1-re vezettek, de kapaszkodott a Mocsai-csapat, előbb Vujin, majd Pásztor jutatta a hálóba a játékszert. Felváltva potyogtak a gólok, a Tisza-partiaknál a két szélső, Zvizej és Ghionea, az MKB-nál Sesum „termelte” a gólokat. A Szeged folyamatosan vezetett, ellenfele pedig próbálta tartani a lépést, de a 16. percben Zvizej háromra, öt perccel később Ghionea pedig már ötre növelte csapata előnyét (14:9). Mocsai Lajos időt kért, együttese három gólig fel is zárkózott, de a félidőre ismét öt lett közte (18:13). Pár perccel a játékrész vége előtt Marjanac váltotta Puljezevicset.

A második harminc perc elején a bakonyiak Ilyés és Iváncsik vezetésével 3-0-ás villámrajtot vettek, Peric helyén pedig Tatai kapott bizonyítási lehetőséget, aki ismét élt a bizalommal, s beállását követően rögtön tetszetős védéseket mutatott be. A Szeged azonban továbbra sem engedte ki kezéből a mérkőzés irányítását, védekezésben a fiatal Marjanac bravúrjainak, támadásban pedig szélsőinek és Krivokapicsnak köszönhetően továbbra is vezetett. Mindkét gárda védekező egységét érzékeny veszteség érte, előbb a 41. percben előbb Djurkovic, majd nem sokkal később Lushnikov kapta meg harmadik kétperces kiállítását. Láthatóan Vladan Matic együttesét zavarta meg jobban kulcsjátékosa kiesése, s a kialakult rövidzárlatot kihasználva a 48. perce egy gólra feljött a Veszprém (26:25), sőt egyenlítés lehetőség is adódott előtte. Az esély azonban elhalt, s a kiállításokkal tarkított végjátékban a Pick szeged jobban érvényesítette akaratát, s 35:30-as sikerével behúzta „kötelező” hazai győzelmét.

A feszültség szinte tapintható volt a párharc második felvonásán, erről árulkodik az összesen 19 kétperces kiállítás is, a játékvezető páros azonban remekül kézben tartotta a mérkőzést, amely így mindvégig sportszerű keretek között maradt.

A Szeged magabiztos győzelmével gondoskodott róla, hogy maradjon izgalom a bajnoki döntőben. A Veszprémiek pedig fejben talán már Mannheimben jártak, ahol szombaton, a KEK-döntő visszavágója vár az együttesre, a sporttörténelmi mérkőzésre a hírek szerint 15 ezer jegy már elkelt…

Pick Szeged - MKB Veszprém KC 35:30 (18:13)
Szeged, 2500 néző. Vezette: Herczeg, Südi

Szeged: Puljezevics – Ghionea 10, Krivokapics 9 (1), Andjelkovic 1, Djurkovic, Osmajic 4, Zvizej 8, Csere: Marjanac (kapus), Herbert 1, Petrea 1, Stamate 1, Vadkerti, Bendó
Vezetőedző: Vladan Matic

Veszprém: Peric – Iváncsik T. 5, Cozma 2, Lapcevic, Lushnikov, Ilyés 3, Pásztor 3, Csere: Tatai (kapus), Sesum 7, Vujin 3, Gál 2, Perez, Putics 5 (5), Markovic
Vezetőedző: Mocsai Lajos

Az eredmény alakulása. 5. p.: 4:1. 9. p.: 5–4. 22. p.: 14:9. 28. p.: 16:13. 33. p.: 18:16. 39. p.: 22:18. 45. p.: 25:24. 54. p.: 32:26.
Kiállítások: 16, ill. 22 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/5

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.