2021. október 18.
//
Lukács névnap

Félévi „bizonyítvány” Maditól

A veszprémi futsalcsapat trénere, Madarász János blogjában értékelte az együttes utolsó három bajnokiját, illetve az őszi szereplést.

A tegnapi mérkőzésünkkel befejeztük az őszi szezont, hiszen ami még idén hátravan, azok már tavaszról előrehozott találkozók. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, mert volt három bajnokink, melyeket felemásan abszolváltuk.

Érzelmek, jó teljesítmény és csodás szurkolás

Kezdődött egy itthoni mérkőzéssel a Dunakeszi ellen, akikről tudtuk, hogy „nem rosszak”, de azt is, hogy nagyon sok sérültjük van és nem a legerősebb kerettel érkeznek hozzánk. Így is történt. Amikor elkezdődött az ütközet, nagy boldogság fogott el, jó volt körbenézni a csarnokban, hiszen nagyon sokan látogattak ki. Maga a találkozó is megfelelt a várakozásoknak, hiszen remek iramú volt. Hol a Keszi tartott minket nyomás alatt, hol pedig mi tudtunk föléjük kerekedni. Edzői szempontból semmiképpen nem hatvanas pulzusú meccs volt. A hetedik percben sikerült megszereznünk a vezetést, amely magabiztosságot adott a játékosaimnak. Küzdöttek, mint az oroszlánok és ugyan voltak kisebb megingások, de összességében nem zártunk rossz félidőt.

A második húsz perc nem úgy kezdődött számunkra, ahogy szerettük volna, ugyanis két perc sem telt el, s egyenlíteni tudott az ellenfelünk. Szerencsére ez a gól nem rogyasztotta meg a társaságot. Tették tovább a dolgukat, ahogy az ellenfél játékosai is. Igazi rangadót vívtunk, ahol nagyon sok érzelem jelent meg mindkét oldalon. Az érzelmeken kívül pedig remek jó teljesítmények is akadtak itt szintén mindkét alakulatnál. Láthattunk szép megoldásokat, kapusbravúrokat, játékvezetői tévedéseket ide és oda is, szóval mindent, ami a közönséget lázba hozta. Amikor sikerült megszereznünk a második gólunkat, ellenfelünk taktikát változtatott, lehozta kapusát és bizony járatták a labdát becsülettel, de a játékosaim óriási szívvel és fegyelemmel szinte hibátlanul védekezték ki az emberhátrányos helyzetet. Nekünk még sikerült kétszer betalálni, amely 4-1-es végeredményt hozott.

Amit viszont egy darabig nem fogok elfelejteni, az az utolsó három percben a közönségünk csinált. Csapatom lelkesedését vastaps kísérte, ami csodálatos érzés volt. Remélem, a fiúk többször is átélhetik ezt az érzést. Köszönjük szurkolóinknak ezt az élményt, csodálatosak voltatok!

A váltósúlyú bokszoló a nehézsúlyú ellen

Csütörtökön a Berettyóújfalu csapatához látogattunk, akikről tudtuk, hogy elképesztően erősek. Olyan szinten fel lettek építve, hogy még én is csak meghajolok előttük. Mindent tudnak erről a játékról, amit tudni kell. Gyorsan a tudtunkra is adták, hogy nem egy szintet képvisel a két társaság. Ahogy elkezdődött a bajnoki, magukhoz vették az irányítást, szebbnél szebb akciókat vezettek ellenünk és szebbnél szebb gólokat szereztek.

Viszont a „fiaimmal” is elégedett voltam, mert mindent megtettek annak érdekében, hogy ne "félénk nyuszi" benyomását keltsék. Saját bőrükön tapasztalták meg, hogy mennyi munka vár még rájuk, hogy hova kell idővel eljutni. Hát az még nem a közeljövőben lesz, hogy ezt a szintet elérjék, de biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek annak érdekébe, hogy egyszer ők is ennyire sokat tudjanak erről a játékról. 3-1-es állásnál vonultunk be a szünetre, amely ránk nézve hízelgő volt, hiszen Revi keményen tartotta a fiúkban a lelket védéseivel.

A második játékrészre sem változott sokat a helyzet, mert úgy folytatódott, ahogy elkezdődött. A Mezei-Vill játszott, mi pedig meg lelkesen igyekeztünk ellenállni. Időszakosan véghezvittünk mi is szép dolgokat, de olyan érzésem volt az oldalvonal mellett, mintha egy váltósúlyú bokszoló találkozna egy nehézsúlyúval. A váltósúlyú igyekszik mindent megtenni, hogy a nehézsúlyú ne üsse ki. Ami talán sikerült is, de egy pillanatig sem volt kérdés, hogy azon a mérkőzésen ki a "király". A vége 7-3-as vereség lett.

Magyarország legjobb játékosa: Rábl János

Na, de ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül, az az ellenfél egyik játékosa. Nem más, mint Rábl Jani! Jani olyan teljesítményt nyújt az egész bajnokságban, hogy az tiszteletet érdemel. Régóta ismerem és azt is tudom, hogy mennyi munka és alázat van abban a teljesítményben, amit ő bemutat. Régen sem volt rossz játékos, hiszen minden adottsága megvan ehhez a játékhoz, de amilyen szintre eljutott, az valami káprázatos.

Jó volt őt nézni még úgy is, hogy én az ellenfél edzője voltam. Ez a Jani gyerek elképesztő, hogy milyen dinamikus, gólérzékeny, játékintelligens, gyors gondolkodású. Ki merem jelenteni – bár tudom, hogy ez nem mindenkinek fog tetszeni –, hogy Magyarország legjobb játékosa lett belőle! Jani emelem kalapom előtted, és csak így tovább!

A kihagyott helyzetek meccse

Na, és tegnap Szegeden jártunk. Egy olyan együttesel találkoztunk, amely otthon mindenkire veszélyes. Úgy is készültünk, hogy nem lesz könnyű, de semmiképpen sem megoldhatatlan feladat! Jól is kezdtünk, s úgy, ahogy elvártam a srácoktól, uraltuk a mérkőzést és elképesztő mennyiségű  helyzetet hoztunk össze. Azonban egy kivételével rendre rossz döntéseket hoztunk és ráadásul még három kisbüntetőt is elhibáztunk. Borzasztó volt látni, hogy egy sima meccsből tudtunk egy pocsékot csinálni. Egy gólt lőttünk a kilenc helyett.

A térfélcsere után sem változott a helyzet, kidolgoztuk a helyzeteket becsülettel, de sehogy sem sikerült gólra váltanunk őket. Nem túlzok, ha azt írom, hogy ennyi helyzettel három mérkőzést meg tudtunk volna nyerni. A második félidő hatodik percében odafordultam a gyúrónkhoz, Görgics Kálmihoz és azt mondtam neki: "ezt a mérkőzést elveszítettük!” Ha nem láttam volna a történteket, senkinek nem is hinném el, de "sajnos" láttam. Ezért hát azt kell írnom, hogy bármennyi helyzetet is dolgoztunk ki, nem érdemeltük meg, hogy pontot vagy pontokat hozzunk el onnan. A Szeged sikere a teljesen megérdemelt.

Mindezek ellenére szeretnék gratulálni csapatomnak az őszi negyedik helyezéshez. Sokan nem gondolták volna, hogy ez így lesz, de így lett! Azt is érzékelem, hogy vannak már olyan emberek, akiket ez frusztrál, de ez így van jól, mert ez azt jelenti, hogy jól dolgozunk. Ugyan van még három meccsünk, de azok már előre hozott mérkőzések. Mi dolgozunk tovább...

Hajrá Veszprém, hajrá magyar futsal!

Madarász János „Madi"

vehirsport.hu
Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 7 6 0 1 32 17 15 18
2. DEAC 7 4 1 2 27 15 12 13
3. Balaton Bútor FCV 7 4 1 2 31 24 7 13
4. Kecskemét 7 4 1 2 17 13 4 13
5. Berettyóújfalu 5 3 1 1 13 11 2 10
6. Aramis 6 3 0 3 25 29 -4 9
7. Nyírgyulaj 6 2 0 4 22 22 0 6
8. ÚJPEST FC-220VOLT 6 2 0 4 13 24 -11 6
9. TFSE 5 1 0 4 8 22 -14 3
10. Kistarcsa 6 0 0 6 12 23 -11 0
Utolsó módosítás: 2021. október 8. 22:10
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
következő események betöltése
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 11. 2021. november 5. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV Nyírgyulaj
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 9. 2021. október 22. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV Berettyóújfalu
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 8. ma 19:30 Gyáli Sportközpont Kistarcsa Balaton Bútor FCV
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 7. 2021. október 8. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-4
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 6. 2021. október 4. 19:35 Budaörs, Aramis SE Futsalcsarnok Aramis SE Balaton Bútor FCV 6-2
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 5. 2021. szeptember 27. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV TFSE 4-1
előző események betöltése

További cikkek

Drámai hajrá után maradt alul a Fejér-B.Á.L. Veszprém
Drámai hajrá után maradt alul a Fejér-B.Á.L. Veszprém
Tombor Csaba és Fazekas Nándor együttese a találkozó jelentős részében vezetni tudott a Gyöngyös vendégeként, a hajrában azonban a Heves megyeiek bírták jobban az idegek harcát, akik végül 28-27-re győztek.
Kiélezett küzdelemben nyert a BFKA Veszprém
Kiélezett küzdelemben nyert a BFKA Veszprém
Velky Péter és Dinko Dankovic együttese szinte végig vezetve egy góllal nyert péntek este az Agrofeed ETO UNI Győr vendégeként a másodosztályú kézilabda-bajnokságban.
Máthé Dominikot már most a hazai kézilabda Eb foglalkoztatja
Máthé Dominikot már most a hazai kézilabda Eb foglalkoztatja
Máthé Dominik, a magyar kézilabda-válogatott egyik meghatározó játékosa három hónappal a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt már nagyon sokszor gondol a kontinensbajnokságra, klubkarrierjének következő állomáshelye, a Paris Saint-Germain viszont egyelőre még kevésbé foglalkoztatja.
Könnyed Telekom-diadal Portugáliában
Könnyed Telekom-diadal Portugáliában
A Telekom Veszprém a játék minden elemében felülmúlta a házigazda Porto csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétközi mérkőzésén, amelynek hétgólos vendéggyőzelem lett az eredménye.
Máthé Dominik csapata négy góllal nyert Szegeden
Máthé Dominik csapata négy góllal nyert Szegeden
A Pick Szeged házigazdaként 34-30-ra kikapott a válogatott Máthé Dominikot foglalkoztató norvég Elverum HB csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.