Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Megújul a Szentgált Úrkúttal összekötő útszakasz

2019. szeptember 24. 18:04
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett országos közúthálózaton a napokban megindították a Magyar Falu program első ütemében szereplő beruházásokat, köztük a Szentgált Úrkúttal összekötő szakasz régóta várt felújítását.

- A Magyar Falu Program keretében éves szinten országosan 50 milliárd forint értékben 89 szakaszon valósulhatnak meg teljeskörű útfelújítási projektek. Régóta szerettük volna, ha ez a szakasz is a 21. századnak megfelelő burkolatot kap: a települések polgármesterei folyamatosan keresték a lehetőségeket, hogy megújulhasson az út, ezzel megfelelő infrastruktúrát biztosítva a településeknek - mondta Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Ovádi Péter kiemelte, hogy az elmúlt egy évben számos bekötő út újult meg, például a Nemesvámost Veszprémmel összekötő szakasz, a Tésre vezető út, a Herendet Csehbányával vagy éppen Szentgállal összekötő rész.

- Sokszor elmondom, hogy elsődlegesen nem településeket vagy településrészeket kötünk össze, hanem embereket: a megfelelő infrastruktúra biztosításával könnyebben elérhető az iskola, óvoda vagy munkahely mindenki számára - fűzte hozzá.

Fülöp Zoltán Gyuláné, Úrkút polgármestere elmondta: nagy öröm számukra, hogy a kérések után megújulhat a korábban rendkívül rossz minőségű útszakasz. A polgármester szerint a gyorsabb és biztonságosabb közlekedésen kívül az új út a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési és fenntartási feladatait is megkönnyíti majd.

A felújítás Úrkút település külterület/belterület határától 7308 j. és 73115 j. utak csomópontjáig tart.

- A meglévő rossz burkolatra átlag 7 cm zúzottkövet és cementet terítünk, majd az egészet 18 cm vastagságban bedaráljuk és tömörítjük. Az így kapott új alaprétegre 2x4 cm aszfaltburkolat készül. A kis sugarú ívekben aszfalt burkolatú burkolt padka kerül kialakításra, illetve két külterületi buszperon is megújul. - fogalmazott Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatója.

A beruházás bruttó költsége 326 millió forint, az átadás november közepén várható. A felújítással érintett 2419 méteres szakaszon jelenleg lámpás irányítással haladhat félpályán a forgalom.

A jobb megközelíthetőségen kívül a Magyar Falu program óriási segítséget ad a kistelepüléseknek. Ovádi Péter továbbra is arra bíztatja a településeket, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen jelenleg 10 pályázat van nyitva, amely során a kistelepüléseknek lehetősége van például a polgármesteri hivatal felújítására, falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatására vagy akár óvodaudvar megújítására.

- Eddig a választókerület 16 települése több mint 500 millió forintot nyert el a program keretén belül - mondta az országgyűlési képviselő, és hozzáfűzte: örül, hogy a választókerületben aktív, agilis polgármesterek dolgoznak, akik nyitott szemmel járnak és élnek a kormány és az állam nyújtotta lehetőségekkel.

Sulyok Georgina
Kovács Bálint
további cikkek
Megújult a közkedvelt belvárosi pizzéria Megújult a közkedvelt belvárosi pizzéria Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz kapcsolódóan, az „Utcakép Fejlesztési Program” pályázati felhívása keretében újult meg a közkedvelt belvárosi pizzéria. ma 11:58 A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. tegnap 11:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.