Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Hogy a kicsikből is nagy legyen

2019. szeptember 16. 11:55
Nagy cégek közreműködésével indítottak beszállítói és külpiaci mentorprogramot a kkv-knak Veszprém megyében.

Szeptember 16-án indult útjára az Országos Vállalkozói Mentorprogram gyakorlati megvalósítása Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány által szervezett projekt célja a kkv-k versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök, mint például személyes mentorálás, szakmai mentorálás, pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás országos bevezetése.

A megyei kkv-knak olyan nagy cégek segítenek a két témájú mentorálásban (beszállítói és külpiaci), mint az Adient Mezőlak, a Continental, a Nass Magnet vagy a Tornai pincészet és a Csatári Plast.

A hétfői projektindítón Somogyi Istvánné, a kamara főtitkára úgy fogalmazott, a mentorált vállalkozások szakszerű segítséget és támogatást kapnak abban, hogy termelésükkel és szolgáltatásaikkal be tudjanak lépni az uniós beszállítói láncokba vagy az ilyen irányú tevékenységüket tovább fejlesszék. A külpiaci mentorálás során szakértők bevonásával támogatják a vállalkozásokat, hogy külkereskedelmi tevékenységüket beindítsák.

sOMOGYI ISTVÁNNÉ, A MEGYEI KAMARA FŐTITKÁRAsOMOGYI ISTVÁNNÉ, A MEGYEI KAMARA FŐTITKÁRA

Porga Gyula polgármester azt mondta, amellett, hogy Veszprém jó gazdasági mutatókkal rendelkezik, a mentorprogram tovább erősítheti ezt, és szorosabb kapcsolatokat hozhat létre a nagyvállalatok és a kisebb vállalkozások között. -A fő üzenet, hogy a nagyok segítsenek a kicsiknek a felemelkedésben- mondta.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.