Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sütizz és segíts!

2019. szeptember 12. 11:36
Ismét megrendezi jótékonysági süteményvásárát a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület (VVHHFE) az ősz három hétvégéjén közéleti személyiségek, vállalkozások, sportolók és művészek segítségével.

Az egyesület akciója már tavaly is nagy sikert aratott: akkor több mint hatszázezer forintot sikerült összegyűjteni, idén a cél ennek megduplázása, 1,2 millió forint – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatójukon Molnár Roland elnök.

A jótékonysági süteményvásár koncepciója idén is változatlan: városi vállalkozások, önkormányzati képviselők felajánlásának köszönhetően (de bárki hozhat sütit a vásár helyszínére cukrászdából vagy boltból számla, nyugta ellenében) becsületkasszás jelleggel vásárolhatunk süteményeket, az akció teljes bevételét pedig a hátrányos helyzetű fiatalok kapják. Az akcióból az sem marad ki, aki valamilyen ételérzékenységgel bír, a támogatók rájuk is gondoltak, így mindenféle finomság közül válogathat bárki, aki a Kossuth utcán, a posta előtt felkeresi standjukat.

Az első alkalmat szeptember 18-án, szerdán tartják, a nyitó napon pedig ott lesz dr. Márfi Gyula nyugalmazott érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, de az eseményhez csatlakoztak többek között a Pannon Várszínház színészei és sportolók is. Hogy melyik napon kivel találkozhatunk, megtekinthető az egyesület honlapján és Facebook oldalán is. További újdonság, hogy az akció idén már 12 naposra bővült, valamint a helyszínen egy szelfi keret is lesz, így a vásárlás után fotózkodni is lehet egy-egy kedvelt közéleti személyiséggel vagy éppen színésszel – tette hozzá Gulkai László alelnök.

A vásár pontos időpontjai:

  • szeptember 18-21.
  • szeptember 25-28.
  • október 2-5.
  • szerdától péntekig 14:00 és 18:00 között, szombaton 09:00 és 11:00 között

Fotó: unsplashFotó: unsplash

„Biztos vagyok benne, hogy a kitűzött célt sikerül elérni és sokan jönnek el segíteni, hiszen a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület nevében egy olyan civil egyesület szerveződött, amelynek akciói mellé bátran oda lehet állni” – fogalmazott Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a rendezvény egyik fővédnöke.

A sikeres akcióra valóban szép kilátás van: a sajtótájékoztatón támogatóként ott volt Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, Szücs Balázs, a Historia cégcsoport ügyvezetője, Váradiné Szikla Erika, Gombás Kornél a Pannon Egyetem képviseletében, Gaál-Sánta Szilvia és Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke is, de az összes felajánló száma már most kis híján eléri a 70-et. A résztvevők mindegyike úgy nyilatkozott, örömmel segítik az egyesület célkitűzéseit, a mostani társadalmi szolidaritás, az összefogás pedig 2023-nak is előpróbája.

A jótékonysági süteményvásárral egyébként nem ér véget a VVHHFE idei akciósorozata: november 16-án 12. alkalommal rendezik meg jótékonysági gálájukat többek között Vastag Csaba sztárvendéggel, a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítése mellett pedig az egyesület minden belépőjegy árából 500 forinttal támogatja az Őrzők Tűzoltó utcai Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványt is.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.