2020. február 17. // Donát névnap

Elkészült a Veszprémi Középiskolai Kollégium egyik fejlesztése

Kedden tartották a fejlesztésről szóló sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, hogy elkészült a kollégium épületenergetikai fejlesztése.

A projektzáró rendezvényen elsőként Ovádi Péter országgyűlési képviselő szólalt fel, aki elmondta: mindig jó érzés, ha a városban tanuló diákok kényelmét jobbá tudják tenni. Továbbá megköszönte a Veszprémi Tankerületi Központnak, hogy ennyire szívükön viselik a kollégium sorsát, hiszen mondhatni,

ez már egy fejlesztéssorozat,

amelynek még most sem az utolsó állomásán vagyunk.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója részletesen is beszámolt a fejlesztésről, így megtudtuk, a „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című KEHOP-5.2.10. projektben készült el a kollégium „B” és „C” épület energetikai fejlesztése. A létesítmény két épületének homlokzati hőszigetelését cserélték ki, valamint a lapostető hő- és vízszigetelését újították fel, a homlokzati nyílászárók pedig új üvegezést kaptak. Napkollektoros és napelemes rendszer kiépítésére is sor került.

Szauer István bízik abban, hogy a kollégiumban élő vidékieket leendő veszprémieknek mondhatjuk, hiszen ha a város és maga az épület amelyben élnek otthonosabb, akkor nagyobb valószínűséggel folytatják majd Veszprémben a tanulmányaikat.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

Évet értékelt Orbán Viktor
Évet értékelt Orbán Viktor
Ma, száz évvel a trianoni halálos ítélet után azt jelenthetem önöknek, hogy élünk, és Magyarország még mindig megvan - mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, Budapesten.
Kiengedték a karanténból a hazatért magyarokat
Kiengedték a karanténból a hazatért magyarokat
Hazamehetett az a hét magyar állampolgár a kórházból, akiket 14 nappal ezelőtt helyeztek karanténba, miután Franciaországon keresztül hazaérkeztek a kínai Vuhanból - közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap.
Családjukat rajzolták le
Családjukat rajzolták le
A családom a csapatom. Ezzel a mottóval hirdettek rajzpályázatot gyerekeknek a házasság hetéhez kapcsolódóan, melynek eredményhirdetését szombat délelőtt rendezték meg a Petőfi Színházban.
Európában is ölt a koronavírus
Európában is ölt a koronavírus
Egy koronavírussal fertőzött kínai turista meghalt Franciaországban, ő a járvány első halálos áldozata Ázsián kívül – adta hírül a BBC.
A kutatás örömével ismerkednek a fiatalok Veszprémben
A kutatás örömével ismerkednek a fiatalok Veszprémben
A reál- és természettudományok fiatal kutatóié lesz a főszerep két napon át Veszprémben. Idén a Vetési Albert Gimnáziumban rendezik a Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciáját, amelyre száznál is több középiskolás diák érkezett Veszprémbe.
2020. február 17. // Donát névnap