2020. április 6. // Vilmos, Bíborka névnap

A Zonta 25 éve mutat jó példát Veszprémben

Működésének 25. jubileumát ünnepli szombaton a veszprémi Zonta Club — a jubileum kettős: a nemzetközi szervezetet száz éve hozták létre.

Az egész napos programsorozat délelőtt a Városháza Kossuth termében megrendezett ünnepséggel indult, majd délután kiállításmegnyitóval folytatódott a Hangvillában, a nap programjára pedig a Mendelssohn Kamarazenekar esti koncertje teszi fel a koronát a Megyeházán.

Sulákné Hontai MáriaSulákné Hontai Mária

A délelőtti, városházi programon Sulákné Hontai Mária, a veszprémi Zonta Club elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, nehéz lenne felsorolni, hogy az elmúlt huszonöt évben a klub tagjai mi mindent tettek városért, a rászorulókért, az elesettekért, embertársainkért. Hogy mi a Zonta? Fény, lojalitás, közös teherviselés, becsületesség, menedék.

Porga Gyula polgármester kijelentette: Veszprém büszke közösség, és mind történelmünk, mind jelenünk okot is ad a büszkeségre. Sikereinket azért tudjuk megélni, mert a legfontosabb vágyunk: a biztosnágunk rendben van. Az is sokat elárul egy közösség minőségéről, hogy mit tesz azokkal, hogyan figyel azokra, akik leginkább segítségre szorulnak. Jó látni, hogy Veszprémben nemcsak az önkormányzat dolgozik a biztonság megteremtésén, hanem vannak olyan civil szervezetek és polgárok, akik fontosnak érzik, hogy segítsék a várost ebben a munkában. Hogy ha valaki segítségre szorul, akkor sok civil áll családok, fiatalok mellé a krízisben.

Porga GyulaPorga Gyula

A polgármester szerint a Zonta jelenléte Veszprémben meghonosította az egymásra figyelés, a segítségnyújtás szemléletét, működésük példaértékű volt sok más szervezet számára is.

A megemlékezés további részében Horváthné Farkas Beáta, a veszprémi Zonta Club alapító elnöke elevenítette fel a szervezet negyedszázados történetét; Heike Schmidt a Zonta Világszervezet Area 01 direktora köszönetet mondott az alapítóknak; dr. Medgyaszai Melinda pszichoterapeuta pedig „A gondolat ereje” címmel tartott előadást.

Söge
Kovács Bálint
2020. április 6. // Vilmos, Bíborka névnap