2020. július 7. // Appolónia névnap

A Zonta 25 éve mutat jó példát Veszprémben

Működésének 25. jubileumát ünnepli szombaton a veszprémi Zonta Club — a jubileum kettős: a nemzetközi szervezetet száz éve hozták létre.

Az egész napos programsorozat délelőtt a Városháza Kossuth termében megrendezett ünnepséggel indult, majd délután kiállításmegnyitóval folytatódott a Hangvillában, a nap programjára pedig a Mendelssohn Kamarazenekar esti koncertje teszi fel a koronát a Megyeházán.

Sulákné Hontai MáriaSulákné Hontai Mária

A délelőtti, városházi programon Sulákné Hontai Mária, a veszprémi Zonta Club elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, nehéz lenne felsorolni, hogy az elmúlt huszonöt évben a klub tagjai mi mindent tettek városért, a rászorulókért, az elesettekért, embertársainkért. Hogy mi a Zonta? Fény, lojalitás, közös teherviselés, becsületesség, menedék.

Porga Gyula polgármester kijelentette: Veszprém büszke közösség, és mind történelmünk, mind jelenünk okot is ad a büszkeségre. Sikereinket azért tudjuk megélni, mert a legfontosabb vágyunk: a biztosnágunk rendben van. Az is sokat elárul egy közösség minőségéről, hogy mit tesz azokkal, hogyan figyel azokra, akik leginkább segítségre szorulnak. Jó látni, hogy Veszprémben nemcsak az önkormányzat dolgozik a biztonság megteremtésén, hanem vannak olyan civil szervezetek és polgárok, akik fontosnak érzik, hogy segítsék a várost ebben a munkában. Hogy ha valaki segítségre szorul, akkor sok civil áll családok, fiatalok mellé a krízisben.

Porga GyulaPorga Gyula

A polgármester szerint a Zonta jelenléte Veszprémben meghonosította az egymásra figyelés, a segítségnyújtás szemléletét, működésük példaértékű volt sok más szervezet számára is.

A megemlékezés további részében Horváthné Farkas Beáta, a veszprémi Zonta Club alapító elnöke elevenítette fel a szervezet negyedszázados történetét; Heike Schmidt a Zonta Világszervezet Area 01 direktora köszönetet mondott az alapítóknak; dr. Medgyaszai Melinda pszichoterapeuta pedig „A gondolat ereje” címmel tartott előadást.

Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Jövő májusban már csobbanhatunk az új veszprémi uszodában
Jövő májusban már csobbanhatunk az új veszprémi uszodában
Bejártuk a jelenleg 60%-os állapotban lévő veszprémi uszodát. A létesítmény év végére elkészül, de a tesztüzem miatt csak jövő május végén használhatjuk először.
Hol a jogos felháborodás és a vandalizmus határa?
Hol a jogos felháborodás és a vandalizmus határa?
Vörös festékfoltok borítják számos európai uralkodó szobrait a kontinensen, a vandálok pedig egy olyan zavaros indok mögé bújnak, mint amilyen zavarodottak azok, akik megpróbálják felfogni ezt a folyamatot.
Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Nagy érdeklődés mellett rendezték meg idén is a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság "Szedd magad" levendulaakcióját Tihanyban, a három héten át tartó programban több mint húszezren éltek a levendulaszedés lehetőségével - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton.
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasúttársaság szombati közleménye szerint nyáron előfordul, hogy a fiatalok a vasút mellett, a töltésen vagy a tárolóvágányokon pihenő szerelvényeken játszanak, köveket raknak a sínre vagy azokkal dobálják a szerelvényeket.
Németül léptek a színpadra a gyerekek
Németül léptek a színpadra a gyerekek
Idén még tartalmasabb és interaktívabb nyári tábort szervezett a Dózsa György Általános Iskola. A gyerekek kézműves foglalkozások mellett egy német színdarabot is megtanultak, amit péntek délután adtak elő.
2020. július 7. // Appolónia névnap