2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

A Zonta 25 éve mutat jó példát Veszprémben

Működésének 25. jubileumát ünnepli szombaton a veszprémi Zonta Club — a jubileum kettős: a nemzetközi szervezetet száz éve hozták létre.

Az egész napos programsorozat délelőtt a Városháza Kossuth termében megrendezett ünnepséggel indult, majd délután kiállításmegnyitóval folytatódott a Hangvillában, a nap programjára pedig a Mendelssohn Kamarazenekar esti koncertje teszi fel a koronát a Megyeházán.

Sulákné Hontai MáriaSulákné Hontai Mária

A délelőtti, városházi programon Sulákné Hontai Mária, a veszprémi Zonta Club elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, nehéz lenne felsorolni, hogy az elmúlt huszonöt évben a klub tagjai mi mindent tettek városért, a rászorulókért, az elesettekért, embertársainkért. Hogy mi a Zonta? Fény, lojalitás, közös teherviselés, becsületesség, menedék.

Porga Gyula polgármester kijelentette: Veszprém büszke közösség, és mind történelmünk, mind jelenünk okot is ad a büszkeségre. Sikereinket azért tudjuk megélni, mert a legfontosabb vágyunk: a biztosnágunk rendben van. Az is sokat elárul egy közösség minőségéről, hogy mit tesz azokkal, hogyan figyel azokra, akik leginkább segítségre szorulnak. Jó látni, hogy Veszprémben nemcsak az önkormányzat dolgozik a biztonság megteremtésén, hanem vannak olyan civil szervezetek és polgárok, akik fontosnak érzik, hogy segítsék a várost ebben a munkában. Hogy ha valaki segítségre szorul, akkor sok civil áll családok, fiatalok mellé a krízisben.

Porga GyulaPorga Gyula

A polgármester szerint a Zonta jelenléte Veszprémben meghonosította az egymásra figyelés, a segítségnyújtás szemléletét, működésük példaértékű volt sok más szervezet számára is.

A megemlékezés további részében Horváthné Farkas Beáta, a veszprémi Zonta Club alapító elnöke elevenítette fel a szervezet negyedszázados történetét; Heike Schmidt a Zonta Világszervezet Area 01 direktora köszönetet mondott az alapítóknak; dr. Medgyaszai Melinda pszichoterapeuta pedig „A gondolat ereje” címmel tartott előadást.

Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Kakaót hívott vissza a TESCO
Kakaót hívott vissza a TESCO
Visszavont a forgalomból egy kakaókészítményt a Tesco, mivel abban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) határérték felett mért egészségre káros anyagokat.
Akik első és utolsó perceinkben is velünk vannak: az ápolók
Akik első és utolsó perceinkben is velünk vannak: az ápolók
Az ápolókat ünnepelték Kossuth Zsuzsanna születésnapján, szerdán a Csolnoky Ferenc Kórházban.
Európa legnagyobb Spartan-versenyét rendezik Veszprémben
Európa legnagyobb Spartan-versenyét rendezik Veszprémben
Nemcsak a verseny szervezőinek, hanem Veszprémnek is komoly kihívást jelent majd a verseny lebonyolítása, a közel tizenötezer ember fogadása. De ahogy három évvel ezelőtt is, városunk lakosai és mi is örömmel, nagy várakozással fogadjuk majd az érkezőket! – hangsúlyozta Porga Gyula polgármester az esemény szerda délelőtti hivatalos sajtótájékoztatóján.
A hibrid autók évtizedei jönnek
A hibrid autók évtizedei jönnek
Ahogy egyre inkább érezzük a saját bőrünkön is a klímaváltozás hatásait, úgy az autóiparban is egyre nagyobb teret kapnak a környezetkímélő – vagy annak mondott – technológiák.
Megújult a VEDIÖK elnöksége
Megújult a VEDIÖK elnöksége
Két év után Simon Noel helyét Kovács Örs veszi át, alelnökei Kubik Sára és Boros Milán lesznek. A Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat kedden tartotta évértékelő és tisztújító ülését a Városházán.
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap