Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy egészségügyi kockázat a gyerekek mozgásszegény életmódja

2019. szeptember 3. 10:15 // Forrás: mti
Jelentős egészségügyi kockázatot jelent a gyerekekre a mozgásszegény életmód - hívta fel a figyelmet Szabó András, Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának egyetemi tanára a köztévében.

Azt mondta, ha kimarad az aktív mozgás, akkor az anyagcsere átáll egy másik szabályozásra, és a bevitt energiát a szervezet nem az izommunkára fordítja, hanem elraktározza és elindul az elhízás.

Az elhízás már a gyerekkorban is okozhat magas vérnyomást, ízületi betegségeket, ráadásul a mozgásszegényen élő gyerekek izomzata, csontjai sem fejlődnek megfelelően, ami később csontritkuláshoz vezethet - emelte ki Szabó András.

vehir.hu
további cikkek
A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46 Ugye nem felejtette el? Óraállítás! Ugye nem felejtette el? Óraállítás! Kezdődik a nyári időszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára kell állítani! 2024. március 30. 13:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.