Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

10+1 kedvenc fotónk a "születésnapos" Viaduktról

2019. augusztus 19. 12:30 // Forrás: forrás: Fortepan
Idén ünnepli megépítésének 80. évfordulóját a veszprémi Viadukt: augusztus 19-én emléksétán, táblaavatáson, faültetésen és pikniken vehetünk részt, illetve fényfestéssel borul ünnepi színekbe a "Nagy híd". Az alkalomhoz kapcsolódóan összegyűjtöttük a kedvenc Völgyhíd fotóinkat.

1937. Magyarország,Veszprém a Vár és a Szent István völgyhíd (Viadukt) a Gépház utca felől nézve.

1950. Magyarország,Veszprém Szent István völgyhíd (Viadukt).

1958. Magyarország,Veszprém Szent István völgyhíd (Viadukt) és a Temetőhegy.

1960. Magyarország,Veszprém Kittenberger Kálmán (Gépház) utca a Szent István völgyhíd (Viadukt) és a Vár felé nézve.

1960. Magyarország,Veszprém Szent István völgyhíd (Viadukt).

1960. Magyarország,Veszprém a Viadukt bejárata, háttérben a Vár.

1960. Magyarország,Veszprém Viadukt .

1962. Magyarország,Veszprém kilátás a Várkilátóból a Szent István völgyhíd (Viadukt) és a Szent László-templom felé.

1962. Magyarország,Veszprém a Szent István völgyhíd (Viadukt) és a Szent László-templom a Benedek-hegyről nézve.

1966. Magyarország,Veszprém a Huszár utcából az Eszterházy Antal (Szabad nép) utcához vezető lépcső, szemben a Viadukt.

1968. Magyarország,Veszprém Szent István völgyhíd (Viadukt).

Az esti program részleteiről korábbi cikkünkben olvashatnak:

Nagy ünnepre készül Veszprém egyik jelképe - vehir.hu

Valakinek csak egy híd, a veszprémieknek viszont a város egyik meghatározó jelképe. A Viadukt idén ünnepli megépítésének 80. évfordulóját. Az alkalom kapcsán színes programok közül lehet válogatni. A „színes" jelzőt pedig nyugodtan szó szerint is lehet érteni, hiszen augusztus 19-én az egyik leglátványosabb programelemnek a Viadukt fényfestése ígérkezik.

Sulyok Georgina
további cikkek
Koncept a hatvanas évekből Koncept a hatvanas évekből Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken. tegnap 21:24 A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. 2024. február 22. 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. 2024. február 20. 19:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.