Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

10 ingyenes program a Balaton északi partján

2019. július 9. 11:30
Rockabilly a Balaton partján, strand salsa, vagy éppen kertmozi egy villa udvarán. A Balaton vonzáskörzete tengernyi eseményt tartogat a nyárra, alacsony költségvetéssel viszont ezek egy részéről le kell mondanunk. Éppen ezért most olyan tíz látványos programot gyűjtöttünk össze, amelyek ingyenesen is látogathatók.

Rossz versek és hidegháború Szentbékkállán – július 11.– augusztus 29. között több alkalommal

Szentbékkálla kedvenc közösségi terében, a Pegazusban mindig pezseg az élet. Tartanak itt ökotudatos workshopot, koncerteket, augusztus 18-án ráadásul egy szuper slow life tematikájú design vásárt is rendeznek, ahol értékteremtő művészek mutatkoznak be dínom-dánom és eszem-iszom közepette. Július és augusztus során pedig rendszeresek a kertmozis események is: július 25-én például Reisz Gábor második nagyjátékfilmjét, a Rossz verseket vetítik, augusztus 29-én pedig az Oscar-díjas Pawlikowski Hidegháború című gyönyörű szerelmes alkotását.

Borban van az igazság – BadacsonyBor7, Badacsonytomaj, július 12-28.

A badacsonyi tanúhegyek, a helyi borvidék és az itt működő pincészetek az utóbbi években az egyik legnépszerűbb balatoni desztinációvá nőtték ki magukat – nem véletlenül: ebben a csodás környezetben elkortyolni egy-egy olaszrizlinget vagy kéknyelűt igazi élmény. A borhéten összesen 14 pincészet nedűit kóstolhatjuk majd meg, és persze lesz is mit leöblögetni, miközben olyan neves előadók koncertjeit hallgatjuk, mint Boogie, Odett vagy éppen Petruska.

Sörből van a Balaton – III. Tihanyi Kézműves Sörfesztivál, július 12-14.

Tihanyra menni mindig jó ötlet: a település különleges bája egyszerűen magával ragadó. A sörkedvelőknek ráadásul most még egy jó indok a félsziget felé venni az irányt, hogy három napig a legjobb kézműves sörök között válogathatnak. De a kávéimádóknak is érdemes benézni, hiszen lesznek specialty kávék, valamint a ZING Burger food truckja is legurul a Balatonra.

Kertmozi egy villa udvarán – Vaszary Kertmozi, Balatonfüred, július 12., 19., 26.

Ritka, hogy a Balaton északi partján a mai napig működő kertmozira bukkanjunk, pedig a csillagok alatt filmet nézni milliószor hangulatosabb, mint egy légkondicionált kockában. A Vaszary Galériának is helyet adó villa impozáns kertjében július során összesen négy alkalommal olyan, a fősodortól eltérő európai alkotásokat láthatunk, mint az Életrevalókban feltűnt Omar Sy főszereplésével készült Csokoládé, vagy a magyar siker, a Ruben Brandt, a gyűjtő.

Bor, burger, Balaton – Pancs Piknik & Burger Show 4.0, Balatonakali, július 13.

A Balaton már rég nem csak a hekkről és a lángosról szól: annyi jó étterem és bisztró nyílt a parton az elmúlt években, hogy egy egész nyárba telne, mire mindet végigkóstolnánk. A Mörk pincészet ezt most még megfejeli egy piknikkel a szőlőjükben, ahol a Pancs burgerei és a helyi borászok nedűi mellett például virágfánkkal is várnak minket, de élőzene és birka simogatás is lesz. Emellett a Fenye-hegyen dűlőtúrát is szerveznek, valamint lesz borkóstolás – utóbbiak ugyan fizetősek, maga a rendezvény viszont ingyenes.

Salsa a strandon – Gyakorló buli Csopakon, július 19., augusztus 2., 16., 30.

Veszprémben jó ideje otthonra talált a pezsgő kubai salsa, a táncoslábúak pedig nyáron szívesen veszik be a csopaki strandot is. Kéthetente péntek este 7-től 10-ig tartanak a gyakorló bulik, elsősorban a tánchoz már valamennyit is konyítóknak gyakorlási lehetőségként, de ha még sosem próbáltuk ki ezt az örömteli táncot, akkor is érdemes ellátogatni, hiszen a látvány is képes elvarázsolni. A pontos időpontokért érdemes követni a Salsa bulik: Veszprém + oldalát.

Elvis nyomában – Los an Gyenes, Gyenesdiás, július 20.

A nosztalgia szép lassan bekúszott a bőrünk alá az elmúlt években, nemcsak a 80-as, 90-es éveket illetően, hanem akár az amerikai álomgyár dicső éveit is tekintve. Gyenesdiáson immár hatodik alkalommal rendezik meg a Los an Gyenest, ami egyenesen az 50-es évek Amerikájába repít: régi autócsodák sorakoznak fel a korzón, vintage shopban vásárolhatunk és pin up lányokká és rockabilly srácokká varázsolhatjuk magunkat, majd hajnalig rophatjuk a rockabilly dallamokra.

Nyáresték zongorára hangolva – Klassz a pARTon, Balaton, július 20. – augusztus 30.

Igaz, hogy mostanában elsősorban a könnyűzenei vagy a gasztronómiai fesztiválok hódítanak, de ha kedveljük a művészetet, biztosan eszünkbe jutnak a magyar írók, költők sorai a Balaton felett szálló klasszikus muzsikaszóról. És ha már eszünkbe jut, jó páran kipróbálnánk, milyen igazán ünnepi módon átadni magunk a tó hangulatának. Az ötéves Klassz a pARTon során a leghíresebb operák mellett zongoradarabok is felcsendülnek Almáditól kezdve Tihanyon át Keszthelyig, de szalonesten is részt vehetünk.

Bakancsban a tó körül – Irány a Balaton! Túra Veszprémből, július 26.

Néhány éve a Balaton Camino megálmodói hívták fel a figyelmet arra, hogy a Balatont nemcsak átúszni, de bakancsban megkerülni is érdemes. Ha ennyit egyelőre nem is vállalnánk, az Édesvíz Természetbarát Egyesület kicsivel több mint 12 km-es túrájával már bemelegíthetünk. A csapat Veszprémből indul és Almádiban a Wesselényi strandig menetel – ha akarjuk, a végén csobbanhatunk is.

Cseh Tamás nyomában – Kőfeszt, Kővágóörs, augusztus 8-11.

Éppen tíz éve, hogy elhunyt Cseh Tamás, az évforduló apropóján pedig a Határtalan Hangok Alapítvány négynapos rendezvénysorozatot indít az énekes életében fontos szerepet betöltő Kővágóörsön. A program 8-án egy Cseh Tamás emléknappal indít, ahol többek között egy diófát ültetnek el, kiállítás nyílik a művészt ábrázoló fotókból, valamint saját grafikáiból, illetve filmvetítés is lesz. A további napokban táncház, lovasbemutató és színházi előadások is lesznek.

Bertalan Melinda
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.