Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Shakespeare-től a robotépítésig: nyári táborok a Pannon Egyetemen

2019. július 3. 4:00
Nyáron iskolába járni régebben a lusta nebulók büntetése volt, egy pár napos szünidei egyetemi program ma már azonban sokkal inkább az élményszerű ismeretszerzésről és a barátkozásról szól. A Pannon Egyetem a nyáron több nyári tábort is indít középiskolások számára, akik így a szórakozás mellett bepillanthatnak kicsit a jövőjükbe is.

Megvan a Nulladik óra (The Breakfast Club) című klasszikus? Az 1985-ös amerikai filmben az öt fiatal kényszerből tölt el egy szombat délelőttöt az iskolában, a büntetés végére azonban nemcsak új barátságok és szövődnek közöttük, de toleranciáról és önmagukról is sokat tanulnak. Nem mellesleg arra is rájönnek, hogy néha a suli időn kívül bent lenni az iskolában egész jó buli is lehet, ha az ember kellőképpen leleményes.

Nem állítom, hogy részt venni egy nyári egyetemi „kurzuson” teljes mértékben ilyen élmény, de különösebb kötöttségek nélkül, új ismereteket magunkba szívni és belekóstolni a hallgatói életbe, kirándulásokon részt venni azért egyáltalán nem olyan rossz módja a július-augusztus eltöltésének.

A Pannon Egyetem évek óta szervez pár napos tehetséggondozó táborokat elsősorban a középiskolásoknak, ahol a fiatalok különböző szakterületeken próbálhatják ki magukat. A következő öt hónapban az intézmény négy kara szervez nyári egyetemeket az informatika vagy éppen a drámapedagógia, a színjátszás területén.

Képek: a karok Facebook oldalairólKépek: a karok Facebook oldalairól

Színház az egész világ

A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja immár 10. alkalommal szervezi meg Drámajáték és versmondó táborát felső tagozatosok, középiskolások és játékos kedvű egyetemisták számára. Az ötnapos tábor nem csupán arról szól, hogy verseket szavaljunk és mások bőrébe bújjunk: a drámajátékok bizonyítottan kiváló személyiségfejlesztők is, általuk olyan, a mindennapokban is fontos készségeseket és területeket tudunk javítani, mint a kommunikáció, a retorika, a tömegek előtti kiállás, de a pedagógiai célzatú játékok az önismeretben és az önbizalom növelésében is rengeteget segítenek.

Mikor? július 8-12.

Hol? Pannon Egyetem E épület kamaraterem (a tábor nem bentlakásos)

Klímaváltozástól az ökoturizmusig

Kevés aktuálisabb téma van ma, mint az éghajlatváltozás, aminek eredményeit ezekben a pillanatokban is pontosan érzékelünk a bőrünkön. Mindeközben a környezettudatos, fenntartható turizmus is egyre inkább porondra kerül a tömegturizmus sokkoló hatásai kapcsán. Nem árt, ha a fiatalok minél hamarabb releváns tudásra tesznek szert mindkét témában. A Georgikon Kar nyári egyeteme ugyanakkor a biológiai és a mezőgazdaság iránt mélyebben érdeklődőknek is igazi kuriózum, akik az állattenyésztési ismereteken túl a város és vidékszociológiáról, a borászatról játékos városismereti séták, szőlőlátogatások alkalmával is tanulhatnak. Mindezt Keszthelyen és a környéken megtapasztalva, egy kicsit megspékelt balatoni nyár részeként.

Mikor? július 8-12. // 2019. augusztus 12-16.

Hol? Keszthely, Georgikon Kar

Tőzsdézéstől a robotépítésig

Hogyan indulj el, ha van egy remek ötleted, de nem vagy otthon a kockázati befektetések világában? Hogyan építs fel és fejlessz egy weblapot? És hogy építs meg pár robotot, hogy mondjuk elvégezzék helyetted a házimunkát? Oké, utóbbi rejtelmeibe nem biztos, hogy be fognak avatni a Műszaki Informatikai Kar oktatói (legalábbis nem ilyen rövid idő alatt), a középiskola 10-11. évfolyamosainak meghirdetett táborukban viszont a fenti kérdések mindegyikére választ kaphatsz – és még egy csomó egyébre is, például az üzleti folyamatok tervezése vagy az egészség technológia területén. Az informatika és a villamosmérnöki munka iránt érdeklődőknek kötelező. Bónusz a programban a strandolás, bobozás, bográcsozás.

Mikor? július 8-12.

Hol? PE Műszaki Informatikai Kar, 8200 Veszprém, Egyetem utca 10.

Hogyan építsünk Forma 1-es autót?

Vagy mondjuk egy tetszetős utánzatot. Vagy egy jó kis robotkart. A Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetének ötnapos, teljesen ingyenes táborában például ezekbe a területekbe is bepillantást nyerhetnek a középiskolás fiatalok, amellett, hogy átfogó képet kapnak a zalaegerszegi mechatronikai képzésről. Minden nap délelőtt szakmai előadások zajlanak az egyetem zalaegerszegi kampuszán, délutánonként pedig szakmai kirándulások, játékos csapatépítő tréningek és szórakoztató programok várják a részvevőket.

Mikor? augusztus 5-9.

Hol? Zalaegerszeg

vehir.hu
további cikkek
Lehetőségből cselekvés - ismét megrendezik az Innováció Konferenciát közélet Lehetőségből cselekvés - ismét megrendezik az Innováció Konferenciát ,,A Hidak és Utak” nemzetközi Innováció Konferenciát (ECIM) a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen második alkalommal, idén november 23-24-én rendezi meg. 2023. november 23. 16:09 A valóság nem ellenség, nézzünk szembe vele! A valóság nem ellenség, nézzünk szembe vele! Csütörtök délelőtt a Magyar Tudományos Akadémia – Veszprémi Akadémiai Bizottsága adott otthont a Pannon Egyetem Humántudományi Kar, azon belül is a Társadalomtudományi Intézet szervezésében megvalósuló, A valóság nem ellenség konferencia megnyitójának, s magának a rendezvénynek, mely központi témája az éghajlatváltozás, s annak társadalmi aspektusai. 2023. november 23. 12:07 Kígyózó sorok a Pannon Egyetem nyílt napján Kígyózó sorok a Pannon Egyetem nyílt napján Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem képzéseire. Szerdán délelőtt tíz órától várták a középiskolás fiatalokat, hogy minél pontosabb és átfogóbb képet adjanak nekik az intézmény képzéseiről, s az új pontszámítási rendszerről. 2023. november 15. 23:10 A VEMÉV-SZER Kft. kapta az ”Év Vállalkozása Díjat” közélet A VEMÉV-SZER Kft. kapta az ”Év Vállalkozása Díjat” A 2023-as TOP 100+200 kiadványnak a díjátadóval egybekötött bemutató rendezvényét november 14-én tartották meg, immár tizenhatodik alkalommal. A megye gazdasági életének kiemelt eseményét a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezi, melyen a térség vezető vállalkozásainak képviselői, meghatározó gazdasági és innovációs szereplői vesznek részt.   2023. november 14. 21:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.