Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyorsabb és könnyebb a buszjegy vásárlás

2019. június 26. 16:52
Az értékesítési pontokon kívül már két automatánál is megvásárolhatják bérleteiket illetve menetjegyeiket az utasok: jövő hét közepén a V-Busz Kft. további egy automata telepítésével járul hozzá, hogy még kényelmesebb és egyszerűbb legyen a jegyvásárlás.

Január 1-től megváltozott a veszprémi közösségi közlekedés: a V-Busz Kft. megújult járműparkkal és a menetrendek reformálásával egy komfortosabb, modernebb lehetőséget kínál az utazóközönségnek.

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy a döntés egyértelmű volt, hiszen a veszprémieknek egy korszerűbb infrastruktúrával rendelkező közösségi közlekedési lehetőségét kell biztosítani: az autós közlekedéssel szemben egy jó színvonalú, vonzó opciót nyújtani.

Az első fejlesztéseket követően a második lépcső a jegyvásárlás könnyítése: a városban három jegyautomata telepítésével a bérletek és jegyek beszerzése egyértelműen egyszerűbb lesz.

  • Bármikor megvásárolható jegyek: az automata minden nap, 0-24-ig működik.
  • Minden bérlet, jegytípus elérhető.
  • Kártyás és készpénzes fizetési módra is lehetőség van.
  • Kevesebb időt vesz igénybe a jegyvásárlás.

Még egyszerűbb a jegyvásárlás - vehir.hu

Csütörtök délelőtt elkezdték telepíteni a V-Busz új jegyautomatáit Veszprémben. Egyelőre két ilyen eszköz került ki, a Haszkovó buszfordulóba, valamint a Hotel előtti megállóhoz. A közeljövőben további állomáson is találkozhatnak vele az utasok.

A jegyautomaták használata egyszerű: a budapesti és más városokban elhelyezett rendszerekkel megyegyező, így több utasnak ismerős lehet.

A képernyőn az összes jegy- és bérlettípus közül egyet megérintve választhatjuk ki a számunkra megfelelőt, majd egy "+ "jellel növelve vagy "- " jellel csökkentve beállíthatjuk a mennyiséget. A darabszám pontosítása után eldönthetjük, hogy ÁFA-s számla igénylésével vagy ÁFA-s számla nélkül kérjük a jegyet ezt követően pedig készpénzes és bankkártyás fizetési mód közül választhatunk.

Pálinkás Norbert, a V-Busz Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az automaták kihelyezése elkezdődött, és jövő hét végére mind a három automatát üzembe helyezik. Jelenleg a Haszkovó fordulóban és a Hotel buszmegállónál működik automata, de jövő hét közepétől már a Cholnoky lakótelepen is lehetőség lesz a modernebb jegyváltásra: a Cholnoky 23. buszmegállónál lesz elhelyezve a harmadik jegyautomata.

Mihálszky Gábor, a V-Busz Kft. szakmai igazgatója hozzáfűzte, hogy aki a hagyományos módon történő vásárláshoz ragaszkodik, már 33 értékesítési helyen szerezheti be menetjegyét vagy bérletét a városban.

A szakmai igazgató elmondta, hogy az eddigi eladási adatok alapján az utasszám a tavalyihoz képest 3-4 százalékkal nőtt. Porga Gyula kiemelte, hogy a korábbi években folyamatosan csökkenő utasszám után pozitív eredmény, hogy nemcsak megállítani sikerül a folyamatot, hanem a fejlesztéseknek köszönhetően népszerűbbé is válhat a közösségi közlekedés.

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. 2024. április 24. 11:29 Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.