2019. november 22. // Cecília névnap

Rajtvonalnál az új veszprémi sportuszoda

2019. június 14. 17:42
Péntek délután ünnepélyes keretek között elhelyezték az újonnan építendő veszprémi sportuszoda alapkövét – ezzel még egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy a komplexum legkésőbb 2020 végén megnyithassa kapuit.

– Nem kell rekkenő hőség ahhoz, hogy megértsük, milyen régen dédelgetett álma valósulhat meg azzal a veszprémieknek, hogy belátható időn belül létrejön egy új, városi uszoda – ahogy arra Porga Gyula polgármester is rámutatott az államtitkárok, városi képviselők és a média körében lezajlott ünnepélyes alapkőletételen. Veszprém volt eddig az egyetlen olyan megyeszékhely, amely nem rendelkezett 50 m-es medencéjű uszodával. Mindez 2020 végével meg fog változni: legkésőbb ekkorra már csobbanhatunk az új komplexumban, amely hármas célt fog szolgálni: az élsportolóknak, az utánpótlás-nevelésnek és a szabadidős sportolóknak is helyet ad majd.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő hozzátette, hogy a beruházás megvalósulása ugyanakkor nem csak a veszprémieknek előny: ahogy a Modern Városok Program több fejlesztése, úgy az uszoda is az egész térség életét megkönnyíti majd, és több mint 20 iskola mintegy 1500 diákjának nyújt lehetőséget a mindennapi sportolásra. Komoly csapatmunka eredménye az, hogy most itt vagyunk, és ezért köszönet illeti a Miniszterelnökséget, a veszprémi önkormányzatot, az Emmi Sportért Felelős Államtitkárságát, az NSK-t és a BMSK-t is.

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, a veszprémi komplexum megépülése az államtitkárság számára is rendkívül fontos, hiszen annak idején éppen azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy minden városban legyen egy korszerű létesítmény, ahol a helyiek sportolhatnak. „Veszprém pedig igazi sportos város, a vízi sportokat illetően azonban volt itt hiány. Az új uszoda létrejötte nemcsak a helyiek, de az egész magyar sportéletnek hatalmas lökést jelent majd.”

Dr. Janó Márk Ádám, a miniszterelnökség közigazgatási államtitkára úgy fogalmazott, a közigazgatásban dolgozóként, elsősorban papírmunkát ellátva mindig nagy öröm, amikor a papírmunkából aztán kinő egy kézzelfogható projekt, a megalapozottan előkészített beruházással pedig minden bizonnyal sikerül majd kielégíteniük a helyiek igényét.

Ebben bízik Rasovszky Kristóf kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó is, aki egyben azt is reméli, az egykori vágyálom megvalósulásával még tovább nő majd a kiváló helyi sportolók száma.

Schmidt István városfejlesztési főtanácsadó az alapkőletétel után kérdésünkre elmondta, az Aréna mellett létrejövő uszodában egy versenyzésre is alkalmas 50x25 m-es medence, egy 12,5x25 m-es bemelegítő medence, valamint egy 11,5x7 m-es, változó vízmélységű tanmedence is helyet kap majd. Emellett minden olyan vizes szolgáltatás is megjelenik majd az épületben, amelyek a szabadidős tevékenységeket szolgálják, így wellness részleg, gyerekeknek pancsolásra alkalmas medence, szolárium és szauna. A versenymedence mellett egy 1000 fő befogadására alkalmas, külön bejárattal rendelkező lelátó is épül, illetve az épületen kívül természetesen parkolókat és gyalogos sávokat is kialakítanak.

A terület már előállt a munkálatokhozA terület már előállt a munkálatokhoz

Az uszoda műszaki adatairól egy későbbi cikkünkben részletesen is beszámolunk majd.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Négy csapat, de egy család
Négy csapat, de egy család
Ovádi Péter országgyűlési képviselő kezdeményezésére városunk négy kiemelt sportegyesülete – a Telekom Veszprém mellett az 1. FCV, a HOYA-PE, valamint a VLS – összefogott egy nemes célért, hogy szeretett szurkolóikkal karöltve támogassák a Fenyveserdő Otthon gyermekeit.
Minden kérdést válasz követett az önkormányzat közmeghallgatásán
Minden kérdést válasz követett az önkormányzat közmeghallgatásán
Csütörtök délután tartották az éves közmeghallgatást a Városházán. Az eseményen a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolója után az általános kérdések megválaszolására is sor került.
Naprakész technológiát az iskolába!
Naprakész technológiát az iskolába!
Harmincezer dolláros támogatást nyert el az Arconic Alapítvány pályázatán az Ipari Szakgimnázium.
Veszprémi volt az első hazai Black Friday esemény Magyarországon
Veszprémi volt az első hazai Black Friday esemény Magyarországon
Egy helyi vállalkozó már 2012-ben akciózott, jóval azelőtt, hogy országosan elterjedt volna a világszerte ismert vásárlási mánia.
Napirend előtt: új egyeztető fórumok és kiemelkedő teljesítményű iskolák Veszprémben
Napirend előtt: új egyeztető fórumok és kiemelkedő teljesítményű iskolák Veszprémben
Újonnan alakult egyeztető fórumok és négy országosan is elismert veszprémi iskola is téma volt a novemberi közgyűlésen.
2019. november 22. // Cecília névnap