Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Megnyíltak a sörcsapok

2019. június 13. 8:00
Csütörtök délután hivatalosan is elkezdődött a hetedik alkalommal jelentkező Veszprémi Sörfesztivál.

Nyolc évvel ezelőtt, amikor elkészült a Püspöki Pihenő felújítása, talán még a Historia cégcsoport tulajdonosai sem sejtették, hogy a tervük, miszerint a festői környezetet élettel és egy sörfesztivállal töltsék meg, mennyire bejön majd. Márpedig bejött, hiszen a Sörfesztivál mostanra az a rendezvény lett, ami ténylegesen berobbantja a veszprémi nyarat. Idén főleg, hiszen a gyengécske tavasz után teljes erőbedobással megérkezett a kánikula, bár ebben nem biztos, hogy a szervezők keze van…

Mindenesetre ha valaki szeretne sörrel harcolni a hőség ellen, arra a História kertben bőségesen lesz lehetősége: a rendezvényen idén már 40 féle hazai és nemzetközi kézműves csapolt, illetve üveges folyékony arany közül választhatunk. Bár a kínálatban vannak örök slágerek, Szücs Balázs, a Historia cégcsoport ügyvezetője elmondta, mindig igyekeznek újítani, így 2019-ben már olyan különlegességek is várják a látogatókat, mint a Guiness, ami idén először kapható, de a sörfőzdék közül itt van a Szent András, a Paulaner, a Kill Kenny vagy a Budweiser, ízekben pedig a nagy kedvenc Historia meggysör mellett például feketeribizlis és grapefruitos is megtalálható.

A jóból persze az sem marad ki, aki kevésbé sörpárti: a 18 ételt és italt árusító pavilonban borok és koktélok is kaphatók, és természetesen alkoholmentes italok is fogyaszthatók.

A szomjoltás, a baráti koccintások mellett a koncertekért is érdemes lemenni a Historia kertbe: június 13–16. között több mint tíz zenei produkció lesz majd hallható: többek között fellép a Hollywoodoo, az Ocho Macho, a Supernem és az LGT Emlékzenekar. A szervezők pedig a legkisebbekre és a kamaszokra, a családosokra is gondoltak: őket kézműves vásár, játszóház, légvár, póni lovaglás és vidámpark várja.

A csütörtöki hivatalos megnyitón a vendégeket köszöntötte Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki úgy fogalmazott, politikusként néha keresni kell a szépet a munkában. Itt azonban most erre egyáltalán nincs szükség, hiszen a VII. Veszprémi Sörfesztiválon minden adott a jó szórakozáshoz: kiváló sörök vannak, gyönyörű a helyszín és garantáltan jó lesz a hangulat is.

Az AB/CD megadta az alaphangotAz AB/CD megadta az alaphangot

Programok:

június 13. csütörtök június 14. péntek június 15. szombat június 16. vasárnap
Kapunyitás: 17 óra Kapunyitás: 16 óra Kapunyitás: 13 óra Kapunyitás: 13 óra
18:00 Hivatalos megnyitó 18.00 Hungarian Rhapsody – Queen Tribute 18.30 Kiss Tribute 16.00 Swing-Swing Együttes
18:30 AB/CD 20.00 Ocho Macho 20.30 Supernem 18.30 Fun Thomas Band
20:30 Hollywoodoo 22.00 DJ Edgár 22.00 Enikő Party 20.00 LGT emlékzenekar
Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.