Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem kerül sokba, hogy jó ember légy

2019. április 27. 16:45
Csupán önzetlenség, s egy csipet megbízhatóság szükségeltetik hozzá. Mégis oly nehéz, mint igaz barátokra lelni. A királynék városában azonban bizonyossá vált, hogy vannak még csodák.

Ugyanis városunk legendás kispályás alakulatának – ­a Haszkovó FC-nek – játékosai éppen idén húsz esztendeje már, hogy akár betegség, akár szegénység árán is, de bizony akkor is ott vannak egymásnak. S mivel, mint említettem is nem hétköznapi emberekről beszélünk, ők bizony felejteni sem hajlamosak. Ezt bizonyítja, hogy nem feledkeztek meg soha a helyiek szerető támogatásáról, amely valóban becsülendő kincsnek számít a mai ködös világban.

Pontosan mindezek apropójából, s mivel nemcsak csapatuk, hanem lakótelepük (40) is idén jubilál, a közelmúltban úgy döntött a városrész összetartó együttese, hogy egy négynapos programsorozat áradattal (Haszkovó 20. Napok) április 24-28. között megpróbálja viszonozni mindazt a temérdeknyi jót, amelyet a hosszú esztendők alatt kaptak szeretteiktől. A mai nap folyamán – szombaton – pedig az egyik legvártabb rendezvényre került sor az Erdész utcai Sportkomplexumban: majális várt fiatalra, s idősre egyaránt. Nem megfeledkezvén egy egész napos kispályás futballkupáról sem, amelyen többek között egy bolgár csapat is szerepet kapott.

Jung EdinaJung Edina

Jung Edina, a rendezvény szervezője reggel 8.30-kor, kiemelt tisztelettel üdvözölt két igazán lelkiismeretes politikust: Ovádi Pétert, szeretett városunk országgyűlési képviselőjét, illetve Varga Szimeónt, Bolgár Nemzetiségi szószólót. Elmondta, hogy jelenlétük kimondottan nagy öröm a számukra. Majd pedig felkérte képviselő urunkat, hogy legyen kedves és nyissa meg a rendezvényt.

Ovádi PéterOvádi Péter

Ovádi Péter mindenekelőtt Jung Edina főszervező asszonynak mondott köszönetet, hogy egy ilyen szinten kitűnő rendezvényt sikerült megvalósítaniuk. Elmondta, hogy Veszprém egytől egyig minden közösségére büszke: természetesen a Haszkovó lakótelepre is! Majd hozzátette, hogy tegnap – pénteken – amikor is beszélgettek a bolgár kollegákkal, már akkor tudatosult bennük, hogy ez a rendezvény barátság teremtéssel is szolgál, hiszen általa újra felvehetjük majd a kapcsolatot a bolgár Haszkovo városával. Végül pedig hozzáfűzte, hogy ha mindig nem is érthetjük meg egymást, a sport egy olyan közös nyelv az életünkben, amely kölcsönös tisztelettel és önzetlenséggel szolgál: becsülni kell.

Varga SzimeónVarga Szimeón

A Bolgár Nemzetiségi szószóló Varga Szimeón kiemelte, hogy Ovádi Péter szavai boldogsággal szolgáltak neki, miszerint a két város újra felveszi majd a kapcsolatot a közeljövőben. Ennek kapcsán szavát is adta képviselőnknek, hogy a jövőben bármikor örömmel segít majd a régiúj kapcsolat kiépítésében.

Szalai SzabolcsSzalai Szabolcs

Végezetül pedig a veszprémi Haszkovó csapat vezetőjéhez, Szalai Szabolcshoz került a staféta, aki hálás köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzásegítette őket ahhoz, hogy életre hívhassák rendezvényüket, nem megfeledkezvén megyei jogú városunk önkormányzatáról sem. Szaporítani viszont nem kívánta a szót, mindenkinek sérülésmentes játékot kívánt, mielőtt búcsúzásképp „odasúgta” még a végére, hogy Hajrá Haszkovó!

A nap folyamán a focibajnokság mellett színes programok, többek között kézműves - és játszósarok is várta a Haszkovó20 látogatóit.

Simon Dani
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.