2023. március 21.
//
Benedek névnap

Így telt a Táncsicsban a Szakmák Éjszakája

2019. április 14. 12:00
Ahogyan azt már korábban megírtuk, pénteken tartották a Szakmák Éjszkáját a Szakképzési Centrum iskoláiban, mi pedig megnéztük közelebbről, hogy néz ki egy ilyen esemény.

Ha van kutatók éjszakája, színházak éjszakája, tudósok éjszakája… miért is ne legyen szakmák éjszakája? Tette fel a kérdést Eveli Péter, a Táncsics igazgatója. Bár a 2016 óta megrendezett esemény kezdetben nem hozott magával annyi látogatót, ma már több mint ezer általános iskolást vonz be a program.

Ladányi Tamás Ladányi Tamás

Ezalatt a néhány év alatt a Táncsics sokat fejlesztett a rendezvényen: újabban kínálatuk egészét a tornacsarnokba tették, ahol minden szakmacsoport felállíthatta standját,

hogy az érkező általános iskolások be tudjanak „ülni” egy adott munkafolyamatba,

mint a csiszolás, a gravírozás, vagy éppen a kapura lövés.

Ladányi TamásLadányi Tamás

Eveli Péter igazgató kiemelte, fontos, hogy az érkező iskolás diákok egy ablaknyitásnyira is, de betekinthessenek adott folyamatokba, akár sikerélményt szerezve valamely állomáson. A standoknál a középiskolás diákok várták a náluk csak néhány évvel fiatalabbakat, akik közvetlen bizalommal és érdeklődéssel fordultak társaikhoz.

Ladányi TamásLadányi Tamás

Különlegesség, hogy az építészeti vonalon 3D-s nyomtatóval találkozhattak az érdeklődők, de a legnépszerűbb vonal talán minden évben a festés. Emellett rendészeti stand, fodrász „szalon” működött, de a szépészet alapszolgáltatásaival – mint a manikűr vagy a smink - is szembe találkozhattak.

Ladányi TamásLadányi Tamás

Eveli Péter szerint azért is jó a Szakmák Éjszakája, mert tovább lépve a kiállítás jellegen, a fiatalok látványosabb és interaktívabb esemény részesei lehetnek, noha a Táncsics a pályaválasztási nyíltnapokat is erre az analógiára szokta felépíteni.

Szabó Eszter

További cikkek

Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban. Az elméleti és gyakorlati képzést is biztosító intézményben fiatalok és felnőttek is elsajátíthatják az építészeti szakma fogásait - közölte a pénteki megnyitóünnepségen az intézmény alapító igazgatója.
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
Hétfőn rendezték meg az Ismerem a városom?! általános iskolásoknak kiírt vetélkedő döntőjét a Pannon Egyetemen.
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
A cég tizenhárom munkavállalója szerzett kereskedői szakmai végzettséget a kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) együttműködésében duális felnőttképzés keretei között.
KultHullám: a Balatonról – a Balatonnál
KultHullám: a Balatonról – a Balatonnál
A balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium első alkalommal tudott sikeres pályázat útján bekapcsolódni a Veszprém-Balaton 2023 programsorozatba KultHullám címmel. A program az ifjúság és a Balaton téma modern módú összetalálkozása volt: egynapos slam-poetry fókuszú, Balaton-tematikájú rendezvény a gimnázium tereiben.