Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
29°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
29°C

Az iskolának készítettek raklapkanapékat a Táncsicsban

2019. február 6. 11:49
A szakközépiskola asztalos tanulói az újrahasznosítás jegyében készítettek bútorokat, melyeket mostantól a folyosón bárki használhat.

Két nap, két szaktanár -Kajtár Jenő és Sanda András-és huszonhárom kilencedik osztályos asztalosnak készülő diák. És persze némi raklap. Ennyi kellett ahhoz, hogy a Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája néhány saját, manapság divatos raklapbútort helyezzen ki folyosóira. A diákok szerint nem volt nehéz munka, tetszett nekik, és a jövőben szívesen készítenének hasonlókat.

Az iskola a szemléletformáló Gondold át a Suliban! nevű projekt keretében hozta létre a kanapékat, a projekt során a KÖR Alapítvánnyal, a VKSZ Zrt-vel, a VHK Nonprofit Kft.-vel és a Balaton Felvidéki Nemzeti Parkkal közösen dolgozott össze. Ez a tömörülés korábban hasonló felállásban környezeti nevelésről szóló vetélkedőket is szervezett nem csak itt, hanem a város más intézményeiben is.

Eveli Péter iskolaigazgató szerint pozitív a saját készítésű bútorok kihelyezésének híre, és megköszönte a média munkatársainak az érdeklődést a szerdán tartott sajtótájékoztatón. –Büszke vagyok arra, hogy a Táncsics iskolában ilyen munka folyik, és a fiatalok ismét megmutathatják magukat- mondta. Az asztalosnak készülő diákok egy hónappal ezelőtt 50 db madárodút készítettek a város számára.

Eveli Péter igazgató büszke az iskolában tanuló diákokraEveli Péter igazgató büszke az iskolában tanuló diákokra

A bútorok mostani kihelyezése nem egyszeri projekt, hanem első lépése a közösségi tér újraálmodásának. Az igazgató felkérte az építész munkaközösséget, hogy hasonló stílusban tervezzék újra a közösségi tér dizájnját. A raklapkanapék mellé a jövőben asztalok és burkolatok érkeznek, amiket szintén a diákok készítenek el.

Ge. Á.
további cikkek
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. 2024. július 24. 20:15 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55 Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. 2024. június 25. 13:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.