Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az iskolának készítettek raklapkanapékat a Táncsicsban

2019. február 6. 11:49
A szakközépiskola asztalos tanulói az újrahasznosítás jegyében készítettek bútorokat, melyeket mostantól a folyosón bárki használhat.

Két nap, két szaktanár -Kajtár Jenő és Sanda András-és huszonhárom kilencedik osztályos asztalosnak készülő diák. És persze némi raklap. Ennyi kellett ahhoz, hogy a Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája néhány saját, manapság divatos raklapbútort helyezzen ki folyosóira. A diákok szerint nem volt nehéz munka, tetszett nekik, és a jövőben szívesen készítenének hasonlókat.

Az iskola a szemléletformáló Gondold át a Suliban! nevű projekt keretében hozta létre a kanapékat, a projekt során a KÖR Alapítvánnyal, a VKSZ Zrt-vel, a VHK Nonprofit Kft.-vel és a Balaton Felvidéki Nemzeti Parkkal közösen dolgozott össze. Ez a tömörülés korábban hasonló felállásban környezeti nevelésről szóló vetélkedőket is szervezett nem csak itt, hanem a város más intézményeiben is.

Eveli Péter iskolaigazgató szerint pozitív a saját készítésű bútorok kihelyezésének híre, és megköszönte a média munkatársainak az érdeklődést a szerdán tartott sajtótájékoztatón. –Büszke vagyok arra, hogy a Táncsics iskolában ilyen munka folyik, és a fiatalok ismét megmutathatják magukat- mondta. Az asztalosnak készülő diákok egy hónappal ezelőtt 50 db madárodút készítettek a város számára.

Eveli Péter igazgató büszke az iskolában tanuló diákokraEveli Péter igazgató büszke az iskolában tanuló diákokra

A bútorok mostani kihelyezése nem egyszeri projekt, hanem első lépése a közösségi tér újraálmodásának. Az igazgató felkérte az építész munkaközösséget, hogy hasonló stílusban tervezzék újra a közösségi tér dizájnját. A raklapkanapék mellé a jövőben asztalok és burkolatok érkeznek, amiket szintén a diákok készítenek el.

Ge. Á.
további cikkek
Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.