2023. március 21.
//
Benedek névnap

Az iskolának készítettek raklapkanapékat a Táncsicsban

2019. február 6. 11:49
A szakközépiskola asztalos tanulói az újrahasznosítás jegyében készítettek bútorokat, melyeket mostantól a folyosón bárki használhat.

Két nap, két szaktanár -Kajtár Jenő és Sanda András-és huszonhárom kilencedik osztályos asztalosnak készülő diák. És persze némi raklap. Ennyi kellett ahhoz, hogy a Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája néhány saját, manapság divatos raklapbútort helyezzen ki folyosóira. A diákok szerint nem volt nehéz munka, tetszett nekik, és a jövőben szívesen készítenének hasonlókat.

Az iskola a szemléletformáló Gondold át a Suliban! nevű projekt keretében hozta létre a kanapékat, a projekt során a KÖR Alapítvánnyal, a VKSZ Zrt-vel, a VHK Nonprofit Kft.-vel és a Balaton Felvidéki Nemzeti Parkkal közösen dolgozott össze. Ez a tömörülés korábban hasonló felállásban környezeti nevelésről szóló vetélkedőket is szervezett nem csak itt, hanem a város más intézményeiben is.

Eveli Péter iskolaigazgató szerint pozitív a saját készítésű bútorok kihelyezésének híre, és megköszönte a média munkatársainak az érdeklődést a szerdán tartott sajtótájékoztatón. –Büszke vagyok arra, hogy a Táncsics iskolában ilyen munka folyik, és a fiatalok ismét megmutathatják magukat- mondta. Az asztalosnak készülő diákok egy hónappal ezelőtt 50 db madárodút készítettek a város számára.

Eveli Péter igazgató büszke az iskolában tanuló diákokraEveli Péter igazgató büszke az iskolában tanuló diákokra

A bútorok mostani kihelyezése nem egyszeri projekt, hanem első lépése a közösségi tér újraálmodásának. Az igazgató felkérte az építész munkaközösséget, hogy hasonló stílusban tervezzék újra a közösségi tér dizájnját. A raklapkanapék mellé a jövőben asztalok és burkolatok érkeznek, amiket szintén a diákok készítenek el.

Ge. Á.

További cikkek

Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban. Az elméleti és gyakorlati képzést is biztosító intézményben fiatalok és felnőttek is elsajátíthatják az építészeti szakma fogásait - közölte a pénteki megnyitóünnepségen az intézmény alapító igazgatója.
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
Hétfőn rendezték meg az Ismerem a városom?! általános iskolásoknak kiírt vetélkedő döntőjét a Pannon Egyetemen.
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
A cég tizenhárom munkavállalója szerzett kereskedői szakmai végzettséget a kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) együttműködésében duális felnőttképzés keretei között.
KultHullám: a Balatonról – a Balatonnál
KultHullám: a Balatonról – a Balatonnál
A balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium első alkalommal tudott sikeres pályázat útján bekapcsolódni a Veszprém-Balaton 2023 programsorozatba KultHullám címmel. A program az ifjúság és a Balaton téma modern módú összetalálkozása volt: egynapos slam-poetry fókuszú, Balaton-tematikájú rendezvény a gimnázium tereiben.