2019. július 21., vasárnap
Dániel névnap

Átadták a Veszprém-Nemesvámos közti útszakaszt

A nagyobb biztonság érdekében egy gyorsítósávot is építettek a felújított 4 kilométeres szakaszon.

4,4 km útfelújítás kezdődött meg szeptember végén Veszprém és Nemesvámos között. A renoválás a veszprémi körgyűrűtől 500 méterrel kijjebb kezdődött, és a 77-es út ötödik kilométerszelvényéig tartott.

A felújítás során aszfaltozást hajtottak végre, megújult 4 buszöböl és egy híd, új gyorsítósáv épült, emellett komplett vízelvezető rendszert építettek ki. A december közepéig tartó beruházás közel 500 millió forintba került - mondta a helyszíni sajtótájékoztatón Fekete János, az útfelújítást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója hétfő délelőtt.

Az útátadón résztvevő Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint Nemesvámost most már nem csak jó minőségű kerékpárúton, hanem jó minőségű közúton is megközelíthetik a Veszprém irányából érkezők. Elmondta, a 2019-ben elindult Magyar Falu program keretében 50 milliárd forint áll rendelkezésre közúthálózat fejlesztésre, amelyből remélhetőleg a lobbizásnak köszönhetően a választókerület is nagy arányban részesülhet.

Ovádi Péter, Sövényházi Balázs és Fekete János január 7-én Nemesvámos határábanOvádi Péter, Sövényházi Balázs és Fekete János január 7-én Nemesvámos határában

Nemesvámos polgármestere, Sövényházi Balázs kiemelte, a Nemesvámosról kikanyarodó gyorsítósáv megépítése helyi igény volt. Ezt külön a településen élők kérésére építette a Magyar Közút, hisz mint mondta, kihajtáskor számos baleset történt az érintett útszakaszon.