2023. március 21.
//
Benedek névnap

Környezettudatos szemléletformáló előadások a középiskolákban

2018. december 1. 12:00
A hulladékkezelésről, hulladéklerakás okozta nehézségekről és az újrafelhasználásról tart tematikus napokat középiskolásoknak VKSZ Zrt. és a VHK Nonprofit Kft. Péntek délelőtt a Táncsics iskola diákjainak szerveztek workshopot.

A középiskolából kikerülő fiatal felnőtteknek kevés elképzelése van arról, hogy választott szakmájukkal kapcsolatban milyen hulladékok keletkeznek és azokkal mi a teendő. A helyi hulladékkezelésben jártas partnerek bevonásával iskolai foglalkozásokat állított össze a VKSZ Zrt. és a VHK Nonprofit Kft, melyekkel három veszprémi középiskolába látogatnak el (Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakiskolája és Kollégiuma, Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Veszprémi SZC Ipari Szakgimnáziuma).

Péntek délelőtt a Táncsics iskola diákjai a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Birs – OTI Magyarország Ifjúságsegítő Közhasznú Egyesület és a Kör Alapítvány részvételével ismerkedtek a hulladékkezeléssel, a szakmákhoz kötődő hulladékfajtákkal, az illegális hulladéklerakás okozta nehézségekkel és az újrahasználattal kapcsolatos trendekkel.

A Gondold át a suliban! nevű tematikus nap célja a komoly figyelemfelkeltés, és a fiatalok szemléletformálása azzal kapcsolatban, hogy ne legyenek közömbösek a hulladékképződés és a környezetük iránt- mondta a workshopon Horváth Zoltán, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Eveli Péter, a Táncsics iskola igazgatója elmondása szerint nagy örömmel fogadták be a rendezvényt, hisz a kitelepülés lehetőséget adott arra, hogy a diákok élményszerűbben ismerkedjenek a környezettudatossággal. Schindler Lászlóné, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója úgy látja, a szemléletformáló programsorozat hasznos, ezért ha lesz folytatása, továbbra is partnerek lesznek a szervezésben.

vehir.hu

További cikkek

Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban. Az elméleti és gyakorlati képzést is biztosító intézményben fiatalok és felnőttek is elsajátíthatják az építészeti szakma fogásait - közölte a pénteki megnyitóünnepségen az intézmény alapító igazgatója.
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
Hétfőn rendezték meg az Ismerem a városom?! általános iskolásoknak kiírt vetélkedő döntőjét a Pannon Egyetemen.
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
A cég tizenhárom munkavállalója szerzett kereskedői szakmai végzettséget a kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) együttműködésében duális felnőttképzés keretei között.
KultHullám: a Balatonról – a Balatonnál
KultHullám: a Balatonról – a Balatonnál
A balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium első alkalommal tudott sikeres pályázat útján bekapcsolódni a Veszprém-Balaton 2023 programsorozatba KultHullám címmel. A program az ifjúság és a Balaton téma modern módú összetalálkozása volt: egynapos slam-poetry fókuszú, Balaton-tematikájú rendezvény a gimnázium tereiben.