Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Talmácsi végre dobogóra állhatott / Ami még fontosabb, hogy a mai eredményeknek köszönhetően sűrűsödik az élmezőny összetettben

2008. május 4. 8:00
Az esős Kínai Nagydíjon végre nem a motorerő, hanem a technikai tudáskülönbségek döntöttek. Így Talmának nem a megszokott ellenfelekkel kellett megküzdenie az élmezőnyben. Ennek eredménye a harmadik hely, valamint a már csak 29 pontos hátrány a világbajnoki versenyfutásban.
Andrea Iannone tudott a legjobban alkalmazkodni a nedves körülményekhez, ezzel élete első világbajnoki futamgyőzelmét könyvelheti el a kínai futam után. Kevéssel a rajt után az ötödik pozícióból rajtoló olasznak a pole-ból induló Bradley Smith-szel és a világbajnoki címvédő Talmácsi Gáborral kellett megküzdenie. A hetedik körben azonban a fiatal angol elesett, így már egy komoly ellenféllel kevesebbel kellett harcolnia a későbbi győztesnek, aki a futam előttig még versenyben sem vezetett. Hirtelen robbant be tehát most Iannone a legjobbak közé, ebből is látszik, hogy nem két-három frontos lesz a világbajnoki összetett alakulása az év folyamán, mint tavaly, hanem Gábornak most több ellenféllel szemben kell a legjobbnak lennie, ha meg akarja védeni a címét.
Bradley Smith-en érződött eséséig, hogy nagyon gyors a motorja, de nem ízlett neki, hogy ennek ellenére gyorsabb nála Talma és Iannone. Ennek köszönhető kicsúszása is, úgy néz ki túl korán hirdették ki a brit újságírók őt a VB-cím legfőbb várományosának, igazi rutin nélkül kevesen tudtak maradandót alkotni még a legkisebb géposztályban is. A mezőny legfőbb esőmenőjének számító Mike Di Meglio volt még képes felzárkózni a két élmenőhöz, sajnos Gábort is meg tudta előzni, így a második helyen futott át a célvonalon az utolsó körben. Utánuk messze a távolban a futam végére megnyugodtak a felek, biztonságos távolságban futottak be egymás követve Espargaro-ék. Ami számunkra fontos, hogy Corsi is hibázott Zanetti rossz féktávja miatt, valamint Gadea motorja is felmondta a szolgálatot, tehát a magyar fiúnak minden jól alakult ezen a futamon, lassan megint a saját kezében lesz a sorsa összetettben is, reméljük száraz körülmények között is megtalálják végre a jó beállításokat!

A Kínai Nagydíj végeredménye:

1. Andrea Iannone
2. Mike Di Meglio      +3.355
3. Talmácsi Gábor     +3.451
4. Pol Espargaro       +14.028
5. Stefan Bradl         +23.853
6. Joan Olive            +31.962
7. Michael Ranseder  +33.758
8. Nicolas Terol        +35.696




Az összetett állása:

1. Simone Corsi      59
2. Joan Olive         50
3. Nicolas Terol      50
4. Mike Di Meglio    49
5. Stefan Bradl       48
6. Sergio Gadea      32
7. Andrea Iannone   32
8. Talmácsi Gábor    30
9. Pol Espergaro      26
10. Stevie Bonsey    25

A következő, ötödik futam a franciaországi Le Mans-ban lesz május 18-án.
Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.