Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Terv szerint halad a V-Busz felkészülése

2018. október 25. 3:00
A Közgyűlés 2016-ban hozta meg azt a döntést, hogy az ÉNYKK-val kötött szerződés lejárta után, vagyis 2019. január elsejétől saját társaságával látja el a helyi járatos közlekedést.

A váltást előbb a VKSZ Zrt. keretein belül, a Közlekedési Igazgatóságban kezdték előkészíteni, majd idén nyáron létrejött a V-Busz Kft., ami azóta Mihálszky Gábor irányítása alatt dolgozik a zökkenőmentes szolgáltatóváltáson. Minthogy a saját tulajdonában lévő belső szolgáltatót az önkormányzat pályázat és közbszerzési eljárás nélkül is megbízhatja a feladat ellátására, az újonnan létrejött cég a rendelkezésére álló fél évet teljes egészében a munkára fordíthatta. Hogy jelen pillanatban hol tartanak, arról a napokban több lakossági fórumon is beszámoltak.

A V-Busz mostanra eljutott oda, hogy tényleges beszerzéseket kell folytatnia: a működésükhöz szükséges eszközökre közbeszerzési eljárásokat írtak ki. Ennek egyszeri beruházási összege bruttó 215,9 millió forint.

Ebből:

  • a forgalomirányító rendszer az árajánlatok alapján kb 110 millió forint
  • a jegyértékesítő automaták (első körben 3 db) az árajánlatok alapján kb 42 millió forint
  • az informatikai eszközök és infrastruktúra kb 7 millió forint
  • az irodai bútorok kb 5 millió forint
  • az utastájékoztatási és nyomdai anyagok kb 3 millió forint
  • az online kasszarendszer kb 2,5 millió forint
  • az irodaszerek kb. 500 ezer forint

ráfordítást igényelnek.

A novemberi közgyűlésen részletesebb tájékoztatást kapunk a szolgáltatóváltás folyamatáról: így a menetrend felülvizsgálatáról, a személyi állomány toborzásáról és a gépjármű-beszerzési eljárások részleteiről is beszámolhatunk.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.