Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mindenki másképp egyforma

2018. szeptember 13. 17:07
Csütörtökön tartották meg a II. Megyei Esélyegyenlőségi Napot a Szent Imre téren, ahol a fogyatékkal élő embertársaink azt mutatták meg, hogy nem terhei, hanem értékei társadalmunknak.

A Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesület, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye, a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, és a Veszprémi Fogyatékosügyi Kerekasztal szervezetei idén is megszervezték a rendezvényt, amelynek célja a társadalmi érzékenyítés, a tolerancia és az elfogadás erősítése, illetve annak bemutatása, hogy a fogyatékkal élők – minden huszadik embertársunk – egyenjogú tagjai társadalmunknak.

A Szent Imre téri rendezvényen - ahol a vásárban a fogyatékkal élők által készített kézműves árukat is meg lehetett venni-, a kulturális programok során láthattuk, hogy a fogyatékkal élők ugyanúgy képesek bármire, mint a többi ember.

A rendezvény védnökei:

Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke
Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő
Ovádi Péter országgyűlési képviselő
Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere
Bernáth Ildikó a Támogatott Lakhatás Nagykövete

Polgárdy Imre, Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke megnyitó beszédében azt mondta, a fogyatékkal élő személyek valamiben mások: "Több bennük a fény. Tőlük lehet csak igazán kitartást, tiszta életörömet, lelkesedést tanulni. Olyan sok van nekik, hogy örökké csak adnak belőle.” – mondta. ,,Adnak nekünk, akik erősnek és egészségesnek gondoljuk magunkat."

Polgárdy ImrePolgárdy Imre

Nem csak megismételtük, hanem még gazdagabbá sikerült tenni a szervezőknek a rendezvényt - mondta köszöntő beszédében Porga Gyula polgármester . ,,Egy városban nemcsak az épületeket kell karbantartani, felújítani, hanem a városi közösségeket is folyamatosan erősíteni, gazdagítani kell. Akkor tudunk igazán sikeresek lenni, ha ebben a közösségépítésben minden veszprémi részt vesz." A polgármester kiemelte, a város fogyatékkal élő lakosai is építő, aktív tagjai a közösségnek.

Porga GyulaPorga Gyula

„A testi vagy szellemi hátrány önmagában nem fogyatékosság, csak mások hozzáállása teszi azzá, tehát az, ahogyan sérült embertársainkhoz viszonyulunk. Akkor tudunk tenni a legtöbbet, ha felismerjük azt, hogy ha mások is vagyunk, de egyformák.” – mondta beszédében Rybár Judit, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatója.

A köszöntő beszédek után a fogyatékkal élő személyek léptek színpadra, akik kulturális programjaikkal megmutatták, hogy ők is aktív, értékes részei a városi közösségnek.

A II. Megyei Esélyegyenlőségi Napon felléptek:

Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye
Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesület – Ajkai csoport
Mozgássérültek Aktív Egyesülete – RollingCountry Kerekesszékes Tánccsoport
Fogyatékosok Nappali Intézménye, Pápa
Bóbita-ház Fogyatékosok Napközi Otthona
Csend Világa Alapítvány
Molnár Gábor Műhely Alapítvány
„Életlehetőség” Szociális Nappali Intézmény
Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye:
Dáka szakintézmény
Kamond részleg
Lesencetomaj részleg
Nyírlak részleg
Darvastó részleg
Fenyveserdő Otthon

Ágel Zita Krisztina
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.