Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Folytatódik az európai szabadtéri mozimaraton

2018. augusztus 31. 4:00 // Forrás: port.hu
Német-francia koprodukciót és izlandi drámát vetítenek péntek este az Óváros téren.

19:30 - Sötétben / Aus dem Nichts

Katja boldog élete összeomlik, amikor férje és kisfia életüket vesztik egy robbantásban. A nő a kezdetektől meg van győződve arról, hogy a merényletet nácik követték el, de a rendőrség maffiaviszályokra, illetve muszlim vallási nézeteltérésekre gyanakszik. A friss gyász tompultsága és a bírósági tárgyalás traumatikus időszaka után Katja nem nyugszik, és saját kezébe veszi a dolgokat.

RENDEZŐ: Fatih Akin / SZEREPLŐK: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar, Siir Eloglu, Johannes Krisch, Samia Muriel Chancrin.

21:30 - Kosok / Hrútar

Festői szépségű izlandi völgyben él a birkatenyésztő testvérpár, Gummi és Kiddi. Azonos életmódot élnek, azonos területen az ország legjobb vérvonalú, díjnyertes juhait tenyésztve, de ezek ellenére négy évtizede nem álltak szóba egymással.
Amikor Kiddi birkáit végzetes betegség támadja meg, az egész völgy állattartása veszélybe kerül. Hogy a járványt megfékezzék, a hatóságok le akarják mészárolni az állatokat, ezzel pedig nemcsak a fő bevételi forrásuktól esnek el a férfiak, de az évszázadok alatt nemesített fajta is kihal. A két testvér felismeri, hogy csak úgy menthetik meg a jószágokat, ha ennyi évnyi haragtartás után újra összefognak.

RENDEZŐ: Grímur Hákonarson / SZEREPLŐK: Sigurður Sigurjónsson, Gunnar Jónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving, Sveinn Ólafur Gunnarsson

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.