2019. május 24., péntek
Eszter névnap

Ismerős? Elmondjuk honnan…

Egy utazóművész, akit minden városban láthatsz, már ha valamiféle rendezvény van. Ő az, aki hosszú órákon át nem mozdul meg, legalábbis ha nem adsz neki pénzt a kalapjába. A szoborembert általában ezüstre – előfordul, hogy aranyra – festve láthatjuk.

A veszprémi Utcazene Fesztiválon pedig feltűnt egy ismerős arc, és bár nem volt rajta semmiféle festék, a jellegzetes arcot, amelyet olyan sokáig bámulva szuggerálni szoktunk – remélve, hogy elmosolyodik – felismertük, így hát felkerekedtünk, hogy mielőtt megint szoborrá változna, meséljen nekünk különös hobbijáról. „Ma éppen turistaként vagyok itt, azért nem vagyok befestve, egyébként egy hétig Karlovy Varyban voltam a Nemzetközi Filmfesztiválon, tegnap még Prágában jártam, szóval ma van egy pihenőnapom.”

Fotó: nyugat.huFotó: nyugat.hu

A szoborember elmesélte, Barcelonában látott először ilyent, ott megtetszett neki, és azóta már túl van több, mint tíz szezonon. A mozdulatlanság művészetét a kezdetekben egy órában mérte, ma már akár nyolc órát is képes egy helyben szoborként állni.

Fotó: nyugat.huFotó: nyugat.hu