Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Válogatás az Utcazene szerdai programjából

2018. július 18. 4:00 // Forrás: utcazene.hu
Egy év után újra utcazenészek lepik el a belvárost. Bemutatunk néhányat, akikkel ma találkozhattok.

Wiener Blond (A)

A Wiener Blond fiatal zenészei, Sebastian Radon és Verena Doublier 2015 tavaszán debütáltak első, „Der Letzt Kaiser“ című albumukkal. „Neue Wienerlied“ című daluk nagy hatással volt a közönségre, így felkérték őket, hogy énekeljenek Karl Hodina 80. születésnapján, bejutotak az FM4 Rádióádió Protest Song Contest elnevezésű versenyének döntőjébe, és számos koncertet adtak egész Ausztriában. 2016 őszén a Wiener Blond két teltházas koncertet adott a Wiener Musikvereinben. Második albumukat ismét a bécsi mindennapi élet jól ismert jelenségeinek szentelték („Spritzwein“, „Risi Bisi“). A duónak ehhez nincs is másra szüksége, mint egy Loop Stationre, egy gitárra és egy cajonra. A Wiener Blond tagjai „Wienerlied-Beatbox-Pop“ zenéjükkel éppúgy otthon érzik magukat a zenei klubokban, mint a kisebb vagy koncerttermi színpadokon. Üde színfoltot jelentenek a tradicionális bécsi zenei életben.

Mikor láthatom őket?

Szerdán 20:30-tól az Óváros téren, csütörtökön 23 órától a Kossuth utcai szökőkútnál.


CQMD (FR)

A mai, modern európai rezesbandák egyik nagy elődjét és képviselőjét 1992-ben alapította egy Androuze nevű trombitás Toulouse-ban. Nevüket (Ceux qui marchent debout) a Rahan című képregényből vették (amelyre már csak az aggastyánok emlékezhetnek), és első komolyabb fellépésüket az amerikai funk-őrült, Bootsy Collinsszal adták. A színpadon fantasztikus mennyiségű hangszert megszólaltató CQMD ugyanis nem egy hagyományos rezesbanda: produkciójukban szépen megférnek együtt a ska, a reggae, a funk, a mediterrán és latin zenei elemek és hangulatok, amik a koncertjeiken egy nagy, élő orga(ni)zmusként kebelezik be a közönseget.

Mikor láthatom őket?

Szerdán 22:45-től az Óváros téren, csütörtökön 21 órától a Kossuth utcai szökőkútnál, pénteken 23 órától a Kossuth utca közepén.


The Electric Swing Circus (UK)

Az egészen beszédes nevű The Electric Swing Circus egy hattagú zenekar Birminghamből, akik ellenállhatatlan zenét játszanak ellenállhatatlan energiával. Mint nevük is mutatja, fő lövésük az az elektronikus swing, amit a lehető legszórakoztatóbb és (mondtuk már?) legellenállhatatlanabb módon ötvöznek mindenféle műfajjal, breakbeattel, house-szal, reggae-vel, de nem kell megijedni a végeredmény nem valami művészieskedő, öncélú katyvasz, hanem olyan vidám, felvillanyozó zene és produkció, amelyre 1-től 99 éves korig mindenki garantáltan táncra perdül. Sőt, állítólag a 100 évesek is.

Mikor láthatom őket?

Szerdán 23:30-tól a Hangvilla előtt, csütörtökön 19 órától a Kossuth utcai szökőkútnál.

Teljes program: utcazene.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.